Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Sajtómegjelenések
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
"Isten engem úgy segéljen!"news/159_0_t.jpg

[159_1_480.jpg] Kriza-megbizolevel.jpg


Hivatalba lépett Miskolc új polgármestere. Dr. Kriza Ákos október 15-én, a város képviselő-testületének ünnepi alakuló ülésén tette le esküjét.

Reggel ökumenikus istentiszteletet tartottak, az új közgyűlés megalakulása alkalmából. a Kossuth utcai református templomban. Az ünnepi szentmisét a történelmi egyházak lelkipásztorai: dr. Mikola Vince római katolikus esperes, Sándor Frigyes evangélikus esperes, Gulybán Tibor görög katolikus esperes, Szuhánszky István metodista lelkész, Bódis Sámuel baptista prédikátor, Tarkó Mihály ortodox parókus, Szabó Sándor református lelkipásztor, önkormányzati képviselő celebrálták.

A Városházán délelőtt tíz órától vette kezdetét az ünnepi alakuló közgyűlés, amelyen dr. Görömbey István, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választások eredményét. A megbízólevelek átadása után az újonnan megválasztott képviselő-testület és dr. Kriza Ákos polgármester eskütétele következett.

A pénteken megalakult közgyűlés 28 képviselője - 16 Fidesz-KDNP-s, 9 MSZP-s és 3 jobbikos. Két alpolgármestert választottak: Zsiga Marcellt, a Fidesz-KDNP országgyűlési és önkormányzati képviselőjét, valamint "külsősként" Pfliegler Pétert.

A képviselők és polgármester eskütétele (Forrás: eszakhirnok.hu)

Dr. Kriza Ákos polgármester programismertető beszédében az emberek életminőségének javítását és a rendteremtést nevezte az új városvezetés legfontosabb céljának. Programjáról szólva kiemelte, hogy az biztos pénzügyi alapokon nyugszik, önerőre támaszkodik, a gazdasági felemelkedést biztosítja. A program alappillére: a munka, a közbiztonság, a megélhetés biztonsága. Miskolc Észak-Magyarország szellemi és gazdasági központja lehet - tette hozzá.

A város működtetését illetően a takarékosságról, a közpénzekre odafigyelő gazdálkodásról szólt az új polgármester, aki azt is megemlítette: arra törekszik, hogy a helyi vállalkozások megerősödjenek, s a „helyi gazdaság megerősödését a kormányzat is támogatja". Kifejtette: az új városvezetés célja a miskolciak életminőségének javítása, valamint a rendteremtés, ami nemcsak az utcákra és a terekre vonatkozik, hanem az „uralkodó értékrendre" is. Miskolcnak minden tisztességes emberre szüksége van, egy városban élünk, amelyet közösen kell építeni - mondta az új polgármester.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Október
HétHKSzeCSPSzoV
40 123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031