Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kiemelt fejlesztési központok találkoztak Miskolconnews/996_0_t.jpgA miskolci városházán találkoztak ma Magyarország kiemelt fejlesztési központjainak város- és cégvezetői, hogy átadhassák egymásnak tapasztalataikat és elindulhasson egy olyan fórumsorozat, amelynek során szorosabb együttműködésben dolgozhatnak majd.

A városháza közgyűlési terme adott otthont a fórumnak, melyen a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, Miskolc, Győr, Kecskemét, Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Tatabánya önkormányzatának vezetői, a városokban található nagyberuházó cégek képviselői – mint az Audi, a Mercedes, a Nyugat-Pannon Járműipari Központ) – vettek részt.

Az együttgondolkodás fóruma

A megjelenteket Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntette, aki hangsúlyozta, mennyire fontos Miskolc számára, hogy kiemelt fejlesztési központ minősítést kapott, és az is, hogy elsőként adhatott otthont egy ilyen típusú találkozónak. Az együttgondolkodás lehet a mottója ennek a fórumnak.

2013. október 8-án kapta meg Miskolc a kiemelt fejlesztési központ minősítést. Most pedig úgy gondolták, érdemes találkozni azokkal, akik szintén így működnek, és egy közös hálót szőni, szinergiákba helyezni a tudást, ami ezekben a központokban megtalálható, kezdte köszöntőjét Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Remélik, hogy lesz folytatás is, országos hálózatot kialakítva ezekkel a fórumokkal végigjárhatják az összes központot.
 
A járműipar Magyarországon egy sikersztori, szögezte le Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke. Februárban kezdeményeztek találkozót az iparág képviselőivel, akiktől pozitív visszajelzések érkeztek, mondta. Az átalakuló kormányban külgazdasági és külügyminisztérium jön létre, ami jelzi, mennyire fontos a külgazdaság, a gazdaságfejlesztés kérdése. Ebben lényeges a HITA „két lába”, az export- és befektetés-ösztönzés. Cél, hogy a jelenlegi háromezerről tizenkétezerre nőjön az exportképes vállalatok száma, és, hogy hazánk Európa gyártási központja legyen. Ebben meghatározó szerepe van a járműgyártásban részt vevő cégeknek.

Megemlítette, hogy Cannes-ban vehette át a Financial Times elismerését, amely szerint Magyarország a Közép-európai befektetések elsőszámú célpontja. Szólt arról, hogy tavaly 9 új befektetést és 46 fejlesztést segítettek, 2012 óta pedig 85 település, köztük Miskolc nyerte el a befektetőbarát önkormányzat címet.

Miskolc: innovatív, digitális város


Az előadások sorát Miskolc kezdte el. A város és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. kapcsolatáról Kriza Ákos és Uwe Mang gazdasági igazgató beszélt. A polgármester azzal kezdte, hogy a Miskolcon jelen lévő legnagyobb globális cégről van szó, mellyel stratégiai partnerség jött létre, így együtt tervezték a következő uniós fejlesztési ciklust is.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031