Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Markáns gondolatok hangzottak el a fórumonnews/986_0_t.jpgMarkáns gondolatok az Európa Parlamenti választásokról címmel rendezett fórumot a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja péntek délután, az Ady Endre Művelődési Központban.A meghívott vendégek Bencze Izabella, a CÖF alapítója és szóvivője, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Bayer Zsolt publicista és Zárug Péter Farkas politológus voltak.

Lengyel Attila, a CÖF Miskolci Klub társvezetője köszöntötte a fórum résztvevőit, aki házigazdaként a moderátor szerepét is ellátta. Két szempontból is nagyon fontos nap most vasárnap, kezdte Kriza Ákos, mire a közönség soraiból többen is bekiabálták: „kupadöntő lesz”. A polgármester felidézte a kupadöntő körüli problémákat, hogy pont vasárnapra, az Európa parlamenti választás napjára tették, hogy küzdeni kellett a késői időpont megváltoztatásáért, ezt követte a polémia a közvetítés kapcsán, ami keresztülhúzta volna a Városház téri kivetítős meccsnézést és ünneplést. De szót ejtette arról, hogy személyesen járt közben a Sturm und Drang szurkolói csoport drapériája ügyében, értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Nagy-Magyarország drapéria nem kerülhet ki, és megemlítette SzivicsTomiszláv büntetését is. 

 vasárnapi voksolás kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy tovább tud menni az ország a megkezdett úton. „Három a magyar igazság, és most következik a második beteljesítése, mert kell, hogy a Fidesz olyan erővel védje meg a magyar törvényeket, ahogy eddig”. Kriza Ákos szerint három politikai erő is azt gondolja ma magáról Miskolcon, hogy nyerhet és vezetheti majd a várost, de a Fidesznek kell nyernie, mert a munka folytatását már megalapozták. Említést tett arról is, hogy Tabajdi Csaba és Göncz Kinga is sokat tett azért, hogy a tényleges életfogytiglani büntetést az Emberi Jogok Bírósága elmeszelje, miközben a nemzeti konzultáción ezt a magyarok több, mint kilencven százaléka támogatta.
De arról is szólt, hogy a fészekrakó ügy megoldása és a nyomornegyedek felszámolása is szálka az ellenzék szemében, hogy Csöbör Katalin parlamenti törvénymódosítását a fészekrakós lakások kivonásáról a kilakoltatási moratórium alól sem a Jobbik, sem az MSZP nem szavazta meg a bizottságban, vagy, hogy a közgyűlésben a lakásrendelet módosítására a DK és a Jobbik nemet mondott, míg az MSZP tartózkodott. Az uniós választás belépő az önkormányzatira, ezért is nagyon fontos, zárta szavait a polgármester.

 

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031