Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Új közösségi tér nyílt az Avasonnews/981_0_t.jpgÚj közösségi térrel gazdagodott az Avas. Az Avasi Közösségi Ház a városrészben élők számára kínál majd programokat. Mindezt civil szervezetekkel együttműködve, annak érdekében, hogy az Avason újra nyugodtan, közösségben telhessenek a hétköznapok. Az új házat csütörtökön nyitották meg.

„A városrész életében fontos lépés, egy út kezdete a közösségi ház megnyitása” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megnyitó résztvevőit csütörtökön, a helyszínen Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény vezetője. Reményét fejezte ki emellett, hogy a civil szervezetek, önkéntesek hamar birtokba veszik, s tartalommal töltik majd meg az épületet, hogy az infrastrukturális fejlesztés közösséget teremtsen.

Az Avasi Közösségi Házban, amely a Szentgyörgy utcán lelt otthonra, már most vannak foglalkozások, klubok. A Szociális célú városrehabilitáció Miskolc Avas-dél akcióterületen elnevezésű projekt ugyanis két szálon futott. Egyrészt a házat korszerűen kialakították, másrészt programokat kezdtek szervezni, hogy a megnyitó már tartalmat is kínáljon.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere megnyitóbeszédében elmondta, a rendszerváltás legnagyobb kárvallottja Magyarországon, s Miskolcon az Avas, amelyen először a munkanélküliség hulláma söpört végig.

[981_1_480.jpg] avasi_kozossegi_haz_140522_ja_8.jpg

– Majd a fészekrakó-ügyről lett híres az Avas. Egyértelmű, hogy sok dolgunk van itt. A fészekrakó-ügy végére éppen pontot teszünk. A másik feladat pedig itt, hogy újra közösség jöjjön létre. Az Avason, a legkeményebb terepen van a közösségi ház, amely programjaival családokat erősíthet meg, közösséget teremthet, s visszaadhatja az itt élőknek jövőbe vetett hitüket – tette hozzá a városvezető. Kriza Ákos szólt emellett arról is, hogy segíteni kell azoknak, akik kinyújtják a kezüket, s ehhez megfelelő a frissen átadott ház. Mint mondta, egy minta rehabilitációs tömböt is létrehoznak. – Az értékeknek pedig egymásra kell épülniük. A közösségi ház kristályosodási pontot jelent – fogalmazott zárásként.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031