Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákos levele a DVTK labdarúgóihoz és vezetőihez- A sikerre éhes szurkolótábornak óriási örömet szereztek a Ligakupa győzelemmel. Ám minden bizonnyal érzik Önök is, hogy a Magyar Kupa 34 esztendő eltelte utáni megszerzése, minden eddigi sikerüket túlszárnyalná: miskolciak tíz és tízezrei fognak szorítani a DVTK-nak ezen a májusi vasárnap estén – írja egyebek mellett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a DVTK labdarúgóihoz és vezetőihez címzett levelében, melyet alább teljes terjedelmében közlünk.

Tisztelt Magyar Kupa döntőbe jutott DVTK labdarúgók és vezetők!  

A magyar labdarúgás történetében egyszer, egyetlen egyszer fordult elő, hogy egy vidéki város csapata egyedül képviselte hazánkat az európai kupaküzdelmekben, miközben hét-nyolc játékost adott a sorsdöntő mérkőzéseket vívó magyar olimpiai válogatottnak. A korszak legendás kapitánya, dr. Lakat Károly, évekkel később, így emlékezett a diósgyőri fiúkra:
 
„Kezdetben nem gondoltam, hogy ez a csapat lesz a bázisom. Ez az együttes semmivel sem tudott többet, nem volt jobb, mint az élvonal másik hat-hét csapata. Erkölcsileg, küzdőszellemben azonban feltétlenül felette állt a többieknek. Három fronton kellett helytállniuk, mégis vállalták.” 

Ma, 2014-ben, a bő három évtizeddel ezelőtti siker kapujában áll a DVTK. A sikerre éhes szurkolótábornak óriási örömet szereztek a Ligakupa győzelemmel. Ám minden bizonnyal érzik Önök is, hogy a Magyar Kupa 34 esztendő eltelte utáni megszerzése, minden eddigi sikerüket túlszárnyalná: miskolciak tíz és tízezrei fognak szorítani a DVTK-nak ezen a májusi vasárnap estén. Önök fiúk, megismételhetik a diósgyőri aranycsapatunk diadalát. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy így legyen, és labdarúgásban, Miskolc lesz a bajnok! Találkozzunk vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban, azután pedig hétfőn este, a Városház téren!  

Hajrá Miskolc! Hajrá Diósgyőr!

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031