Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolcon indítottak vállalkozást a fiataloknews/976_0_t.jpgEgy év után újra nyitott a Csabai kapuban évtizedekig működő, de tavaly bezárt élelmiszerbolt, melyet két miskolci fiatal családjuk segítségével indított be. A megnyitón részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki hangsúlyozta, a két fiatal úgy döntött, nem külföldön, hanem Magyarországon, Miskolcon képzeli el az életét és boldogulását, ami nagyon pozitív és példája annak, hogy a város törekszik helyben tartani a fiataljait.

A századelőt idézi a felújított üzletbelső, melyet ízlésesen és hívogatón rendeztek be, nem is kellett sokat várni az első vásárlókra, a keddi nyitást követően jöttek szépen sorban, mindenki örömmel konstatálta, hogy újra van itt élelmiszerbolt. Családi segítséggel nyitotta meg Mészáros Csaba és Fodor Zsófi a Csabai Csemege elnevezésű üzletét, a két fiatal vállalkozó a kortársaik hitét szeretné erősíteni és jelezni: érdemes Magyarországon, Miskolcon maradni és dolgozni.

Itt képzeljük el a jövőnket, nem akarunk a Dunántúlra, vagy ne adj’ Isten külföldre menni. Úgy gondoltuk, hiánypótló üzletet tudunk itt nyitni, mert a környéken lakóknak, illetve a kórházba és a rendelőintézetbe érkezőknek szüksége lehet egy üzletre – mondja Csaba, aki nem is igen tévedhet nagyot, hiszen az első vásárlók közt több fehér köpenyes, kórházi dolgozó is feltűnik. A fiatalok még kiemelték, hogy szeretnék mindenkinek megköszönni a segítséget, aki mellettük állt és áll.[976_1_480.jpg] csaba_csemege_140520_ja_10.jpg

– Miért fontos, hogy a városvezetés megjelenjen egy kisbolt megnyitóján? – tette fel a kérdést Kriza Ákos. – Mert két fiatal úgy döntött, hogy itthon marad, itt próbál meg érvényesülni, az itteni igényeket kielégítve – válaszolta meg rögtön a kérdést.

Itt képzeljük el a jövőnket, nem akarunk a Dunántúlra, vagy ne adj’ Isten külföldre menni. Úgy gondoltuk, hiánypótló üzletet tudunk itt nyitni, mert a környéken lakóknak, illetve a kórházba és a rendelőintézetbe érkezőknek szüksége lehet egy üzletre – mondja Csaba, aki nem is igen tévedhet nagyot, hiszen az első vásárlók közt több fehér köpenyes, kórházi dolgozó is feltűnik. A fiatalok még kiemelték, hogy szeretnék mindenkinek megköszönni a segítséget, aki mellettük állt és áll.

– Miért fontos, hogy a városvezetés megjelenjen egy kisbolt megnyitóján? – tette fel a kérdést Kriza Ákos. – Mert két fiatal úgy döntött, hogy itthon marad, itt próbál meg érvényesülni, az itteni igényeket kielégítve – válaszolta meg rögtön a kérdést.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031