Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Iskolapadban a Digitális Közösség Program nyerteseinews/970_0_t.jpgA Digitális Közösség Program nyertes pályázói megkapták a laptopokat, és már javában zajlik az első, idősekből álló csoportok informatikai képzése. A szépkorúak interaktív tanórán sajátíthatják el az eszközök megfelelő használatának csínját-bínját. A Diósgyőri Gimnáziumban tanulókat kedden délután meglátogatta Kriza Ákos polgármester.

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, Miskolcon indult a Digitális Közösség Program. A projekt célja, hogy elősegítse Miskolc és a járási települések lakóinak felzárkóztatását. Ezzel segítve versenyképességük növelését, s a digitális írástudatlanság csökkenését.

A pályázatokat már elbírálták, s a laptopokat is jórészt szétosztották. Kedd délutánonként pedig négy miskolci oktatási intézményben már meg is kezdték az interaktív tanórákat. Kedd délután a Diósgyőri Gimnáziumban a résztvevők többek között a processzorhűtővel, a routerrel, vagy éppen a webkamerával is megismerkedhettek.

A térítésmentesen biztosított oktatás célja, hogy az eszközök mellett megfelelő tudáshoz jussanak a sikeresen pályázók, bekapcsolódhassanak a digitális világba – elsőként az aktív idősek ülhettek az iskolapadba.

[970_1_480.jpg] digitalis_idosek-140513-kj_12.jpg
Kriza Ákos, Miskolc polgármestere aktívan részt vett a folyamatban. Több laptopot adott át, s a keddi tanórára is ellátogatott. Mint mondta, édesapja is aktív idős korában kezdett el az informatika világában tájékozódni.

– Ez az informatikai program minden nyertes pályázó számára egyedülálló módon nyújt segítséget az internethasználat elsajátításához. Az eszközök és az oktatás biztosításával mindenki számára kulcsot adunk az eredményesebb jövőhöz. Hosszú folyamat a tanulás, de ilyen oktatókkal könnyű együtt dolgozni. Régiónkat leszakadónak tartották, de a Digitális Közösség Program ezen a megítélésen változtatni fog – mondta, hozzátéve, további cél az is, hogy a mentorprogram segítségével a megszerzett tudást a szépkorúak tovább tudják adni családtagjaiknak, környezetükben élőknek.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031