Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Jó példával jártak elöl – tavaszi takarítás a belvárosbannews/961_0_t.jpgTavasszal újjáéled a természet, és ez a nagytakarítások időszaka is. Nap mint nap több száz ember takarítja Miskolc utcáit munkája során, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk. Ezért – figyelemfelhívó jelleggel – idén is megtartották a „Tavaszi szél – 2014” akciót pénteken, az Erzsébet téren és az avasi templom környékén, ahol a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai padot festettek, virágot ültettek, szemetet szedtek.

A négy éve indult akció keretében tavaly Hejőcsabán takarítottak közösen a város, a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai. Idén aztán a belvárost, az Erzsébet tér és az avasi templom környékét tisztították meg és tették rendbe – ezúttal is közösen, összefogva, és jó példával elöl járva cselekedtek azért, hogy Miskolc továbbra is tiszta város legyen.

A négy éve indult szemétszedési és takarítási akció célja egy adott terület megtisztítása, rendbe tétele, ugyanakkor nem titkolt cél az sem, hogy a közös munkával felhívják a figyelmet a környezetünk védelmére. A mostani akcióban mintegy 100-an vettek részt, Kriza Ákos polgármester mellett a városvezetés más tagjai, önkormányzati képviselők, valamint a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding és tagvállalatainak kollégái, mintegy 100 fő.

[961_1_480.jpg] tavaszi_szel_140509_ja_26.jpg

Miskolc polgármestere az Erzsébet téren megtartott péntek reggeli gyülekező alkalmával kiemelte, ilyenkor tavasszal újjáéled a természet, és a városnak is meg kell újulnia. Hozzátette, a tavaszi takarítási, városrendezési akcióval jó példával kívánnak elől járni. „Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttek!” – zárta szavait Kriza Ákos.

Az akcióban résztvevőket három csoportra osztották: akik az Erzsébet téren maradtak, azok az ott található utcabútorokat – a padokat, asztalokat – festették le, valamint növényeket – petúniát és borostyánt – ültettek. Az avasi templom környékén pedig szintén virágokkal tették még szebbé a környezetet, de lecserélték a padokat, és összeszedték a szemetet is a Papszeri térfelügyeleti központ mögötti területen.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031