Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Újabb csarnok, újabb munkahelyek a Gustav Wolfnálnews/957_0_t.jpgDrótgyára után tovább fejlesztett Miskolcon a Gustav Wolf cégcsoport. Szerdán délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a Gustav Wolf Briszi Gépgyár Kft. üzemcsarnokát, amelyben a drótgyártás előállításához szükséges berendezéseket fognak gyártani tovább bővítve ezzel a miskolci foglalkoztatottak számát is.

Két éve sincs, hogy a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. megkezdte működését a vadonatúj üzemben a Miskolci Mechatronikai Ipari Park területén. A cégcsoport hamar elszánta magát a fejlesztésre, szerdán már át is adták az első szomszédságában megépült második üzemcsarnokot, ahol a korábbi hatvan mellett újabb húsz miskolci dolgozót alkalmaz a cég.

A gyáravató ünnepségen mondott beszédét Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár azzal kezdte, az új munkahelyek létrejötténél jobb üzenet nincs. Megjegyezte, már az előző csarnok avatásán is érezte a német tulajdonoson, hogy hosszú távon szeretne berendezkedni a térségben és bővítésben, fejlesztésben gondolkodik. A gépipar szempontjából pedig Miskolc és térsége kiváló környezet, itt van az egyetem, jelen vannak a megfelelő szakemberek, akik szeretnének dolgozni. Hangsúlyozta, az átadás több üzenetet is hordoz, az üzemcsarnok egy munkahelyteremtő pályázat támogatásának segítségével valósult meg. A kormány folyamatosan ír ki ilyen pályázatokat és a 2010-es 2 milliárdhoz képest idén 13 milliárd forint értékben hirdettek nyerteseket. Hátrányos helyzetű térségekben új munkahelyek teremtését támogatják, az ilyen pályázatokban pedig Borsod-Abaúj-Zemplén az élen jár. A 140 millió forintból megvalósult Gustav Wolf Briszi Gépgyár Kft. üzemcsarnoknál negyven millió a támogatás, ami jelzi, állami támogatással két, háromszoros saját forrást lehet megmozdítani. A magyar kormány pedig növekedési hitelprogrammal is segíti a mikro-, kis-, középvállalkozásokat, ahogy a következő uniós fejlesztési időszakban is a gazdaság élénkítése a fő cél, a források hatvan százalékát szeretnék erre fordítani.

[957_1_480.jpg] wolf_gyaravato_140507_fkcs_27.jpg

2010-ben egy határozott stratégia mentén kezdtek el dolgozni, és ennek most már kézzel fogható eredményei vannak, a szavakat tettekre váltották, mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Olyan, modern, környezetbarát technológiákat használó, magas színvonalú munkát végző üzemekre van szükség Miskolcon, mint amilyen a Gustav Wolf. Fontos a munkahelyteremtés, de azért is lényeges ez a beruházás, mert jól mutatja a városvezetés és a kormány harmonikus együttműködését. Ezt szeretnék tovább folytatni a jövőben is, hangsúlyozta a polgármester. Csak akkor lehet fenntartani a várost, ha Miskolc megbecsüli a multinacionális cégeket és a helyi vállalkozásokat is. A 2010-ben elindított stratégia kézzel fogható eredménye a Gustav Wolf mellet a Takata beruházása, a Bosch, a Vodafone bővítése is, ennek a stratégiának a mentén folytatják a munkát, tette hozzá Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. December
HétHKSzeCSPSzoV
48      1
492345678
509101112131415
5116171819202122
5223242526272829
013031