Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Egyre erősödnek a város gazdaságának alappilléreinews/947_0_t.jpgMár több mint 200 ezer magyar mikro-, kis- és középvállalkozás javította finanszírozási lehetőségeit a Széchenyi Kártya Programmal, a megyében pedig közel 14 ezer hitelügylet jött létre az elmúlt több mint 10 évben. A kkv-k erősödését Miskolc gazdasági mutatói is jelzik, így a régióra még fokozottabban figyelnek a cégek, köztük külföldiek is – hangzott el a Vállalkozók Országos Szövetsége, a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a KAVOSZ Zrt. országjáró sorozatának megyei rendezvényén hétfőn.

hétfői, City Hotelben megrendezett program középpontjában a Széchenyi Kártya Program állt, de tartottak vállalati tanácsadást, valamint szó esett az adózást érintő törvények 2014-es változásairól is.

Ádám Imre, a VOSZ megyei szervezetének elnöke „igazi sikerterméknek” nevezte a Széchenyi kártyát, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a VOSZ közös cégén, a KAVOSZ Zrt.-n keresztül forgalmaznak. Mint mondta, a vállalkozások, a magyar állam, a bankok és a KAVOSZ közötti négyes együttműködés elsősorban a magyar cégek számára nagyon fontos. A vállalkozók ismerik és szeretik is a program által nyújtott lehetőségeket. A forgalmazó bankok szintén szeretik, mert állami és kamattámogatás áll mögötte.
– A magyar állam pedig tudja azt, hogy szüksége van a kkv-kra, hiszen a foglalkoztatás 70 százalékát ők biztosítják – emelte ki a megyei elnök, aki ismertette azt is, hogy a megyében a befogadott igénylések száma megközelíti a 18 ezret, ebből 13 500 hitelügylet létre is jött. Országos szinten pedig már túl vannak a 200 ezredik kártyán.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arról szólt, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások a helyi gazdaság legstabilabb pillérei szoktak lenni: ők alkalmazzák a legtöbb munkavállalót egy városban, ugyanakkor a gazdasági érdekek változásával sem váltanak székhelyt, hanem helyben maradnak. A városvezető szólt a város gazdaságának élénküléséről is. Mint mondta, nem is feltétlenül a nagyvállalkozások, hanem inkább a kkv-k részéről érkeztek pozitív gazdasági jelzések. Valamivel növekedtek a bevételeik, több embert foglalkoztatnak, „mintha valami megpezsdült volna hosszú idő után”, fogalmazott Kriza Ákos.
– Hosszú munka volt a város gazdasági helyzetének stabilizálása, amihez csatlakozott a Magyar Kormány is, mely kiemelt támogatást biztosított Miskolcnak. Nem véletlenül mondta azt tavaly Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Miskolc újra fontos város lett. Az sem véletlen, hogy 2013 októberében kiemelt fejlesztési központtá nyilvánította a kormány Miskolcot – emlékeztetett a város polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. December
HétHKSzeCSPSzoV
48      1
492345678
509101112131415
5116171819202122
5223242526272829
013031