Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Törvénymódosítás a fészekrakók kilakoltatása érdekébennews/944_0_t.jpgA devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig a kormány meghosszabbítja az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot. Mivel ez a döntés hátráltatná, hogy Miskolc folytassa az ősszel elkezdett fészekrakó ügyben megindított intézkedéseket, így Kriza Ákos polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő törvénymódosítást kezdeményez, melyről már Balogh Zoltán, emberi erőforrások miniszterrel is egyeztettek.

A témáról sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön, a Városházán, ahol Kriza Ákos elmondta, megválasztása óta azon dolgozik, hogy megszabadítsa Miskolc lakótelepein élőket azoktól az antiszociális elemektől, „akiket még a szocialista kormányok és szocialista városvezetés idején és asszisztálása mellett telepítettek be”. Mérhetetlen károkat okoztak a miskolciaknak úgy anyagiakban, mint a lakóközösségek hétköznapi életében. Ezt a folyamatot, ezeknek az antiszociális elemeknek a kiköltöztetését már három éve elkezdték, több, mint ötven család hagyta el az ellenőrzések hatására Miskolc város lakótelepeit és tizennégy esetben történt meg a tulajdonba kerülés. Ez a folyamat most május elsejétől fel fog gyorsulni, őszig ezeknek a fészekrakóknak a kilencven százalékát el fogják távolítani a lakótelepekről és még idén pontot tesznek az egész fészekrakó ügynek a végére.

[944_1_480.jpg] kriza_csobor_140424_hi_1.jpg


– Határozott szándékom, ezért dolgoztam eddig is és ezért fogok ezután is, hogy még egyszer ne ismétlődhessen meg egy ilyen problémakör megjelenése Miskolcon és a most még ott élő fészekrakókat el tudjuk távolítani a lakóközegünkből – tette hozzá Kriza Ákos.

A szerda kormánydöntés azonban hatással van a folyamatra, amelynek lényege, hogy meghosszabították a kilakoltatási moratóriumot a devizahiteles lakások tulajdonosaival szemben. Ezzel pedig egyet értenek, támogatják, hiszen ezek az emberek méltatlan helyzetbe kerültek a devizahiteleik miatt, mondja Csöbör Katalin. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nagyon fontos számára Miskolc és azon belül az Avas. Élve a lehetőségével tehát módosító javaslatot nyújt be, amelynek lényege, hogy válasszák külön a két csoportot, vagyis azokat, akik a devizahitelek miatt kerültek nehéz helyzetbe és azokat, akik képtelenek a társadalmi együttélés szabályai szerint élni, tönkre teszik a környezetükben élőket, közüzemi díjakat, közös költséget nem fizetik. Az önkormányzat már eddig is megtette a megfelelő jogi lépéseket, ennek folyományaként meg fog történni ezeknek a jogtalan lakáshasználóknak a kiköltöztetése.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031