Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Nem engedik el a Fazekas testvérpár kezétnews/941_0_t.jpgSzéles társadalmi összefogással rendeződni látszik a Fazekas testvérpár helyzete: a lakásukon lévő többmilliós hiteltartozás miatt lakhatásuk is veszélybe került, Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének felhívására magánszemélyektől és gazdasági társaságoktól érkező adományokból azonban most már ki tudják fizetni a tartozást. Az erről szóló adománylevelet hétfőn vehette át a testvérpár a polgármesteri hivatal Ovális termében.

– Örömteli nap a mai mindannyiunk számára, hiszen adománylevelet adhatunk át az árván maradt Fazekas testvérpárnak – kezdte Kriza Ákos a hétfői eseményen. – Mindannyian megdöbbentünk, amikor értesültünk a testvérpár sorsáról, s úgy éreztük, segítenünk kell az egyedül maradt fiataloknak.

Mint a minap.hu is írt róla, a miskolci diákok másfél év alatt elveszítették édesanyjukat és édesapjukat is. A lakásukon lévő többmilliós hiteltartozás miatt lakhatásuk is veszélybe került. Miskolc polgármestere egy segélykérő levél nyomán figyelt fel a szomorú sorsú testvérekre, s elhatározta, nem hagyja magukra őket. A felhívásra összefogott a társadalom, így a testvérpár helyzete rendeződik.

[941_2_480.jpg] fazekas_adomany_140414ml_16.jpg

Miskolc polgármestere kiemelte, bár a fiatal testvérpár egyedül maradt, „de érezték, hogy tenniük kell azért, hogy az életben érvényesülni tudjanak”. Kriza Ákos emlékeztetett, karácsony előtt személyesen is meggyőződött a testvérpár nehéz sorsáról, járt náluk, s tapasztalatai szerint a fiatalok valóban „tesznek magukért, végzik a munkájukat”, és rend s tisztaság jellemzi lakásukat.
– Megható volt látni, ahogy Noémi felelősségteljesen gondoskodik otthonukról, rendezi környezetüket, s ahogy testvérével tervezik a jövőjüket. Nem engedhetjük tehát el a kezüket, segítenünk, támogatnunk kell őket abban, hogy befejezzék tanulmányaikat, szakmát szerezzenek. De segítenünk kell őket abban a hőn áhított vágyukban is, hogy az édesanyjuk által vásárolt, s édesapjuk által részleteiben fizetett lakást megkapják – mondta.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031