Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Orbán Viktor: „Ne adjuk alább, mint négy éve!”news/934_0_t.jpg„Ne adjuk alább, mint négy éve!” – hangoztatta Orbán Viktor a szerdai Fidesz-KDNP politikai nagygyűlésén Mezőkövesden. A miniszterelnök kiemelte, hogy „amikor elmennek szavazni, jusson eszükbe az is, hogy négy év alatt a legfrissebb adatok szerint 300 ezer új munkahelyet teremtettünk”. Becslések szerint mintegy ezer ember gyűlt össze a matyó városban, a Kavicsos-tó mellett, többen nemzeti színű zászlóval, vagy transzparenssel érkeztek.

– Biztatásnak, jó előjelnek veszem, hogy ilyen szép számban összegyűltünk ma itt, Mezőkövesden – kezdte beszédét a vastaps közepette színpadra lépő Orbán Viktor. A miniszterelnök emlékeztetett, még 1994 áprilisában járt a borsodi településen először – akkor a mezőkövesdi focicsapat aktuális megyei I. osztályú meccsén végezte el a kezdőrúgást, azóta azonban „sokat változott a világ”, a településnek azóta már NB I-es csapata van.

– Jó barátot, hűséges bajtársat, elszánt harcost kaptam Tállai András személyében, aki keményen harcol az itt élők érdekeiért – szólt a 7. sz. választási körzet országgyűlési képviselőjelöltjéről, kérve egyúttal, hogy a Fidesz választási listája mellett az 1998. óta minden választáson bizalmat kapó Tállai Andrást is támogassák. Hozzáfűzte, a Belügyminisztérium államtitkára „nehéz ember”, aki „két éve eszi az életemet a mezőkövesdi reptérért”. „Megígértem neki, ha megnyeri a választást, beszélhetünk róla”, fűzte hozzá Magyarország miniszterelnöke.

Maradva Mezőkövesdnél, Orbán Viktor szólt az elmúlt négy év kormányzati intézkedéseiről, Kiemelte, hogy 2010-ben 4 milliárd forintos adósság nyomasztotta a város büdzséjét, ezt azonban „a kormány elvitte”, „ebből az adósságból önöket kiváltottuk”. Érkezett ugyanakkor közel 8 milliárdos fejlesztési forrás Mezőkövesdre, így „mintegy 12 milliárddal jártak jobban ezzel a kormánnyal”, fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: „jó üzletet kötöttek, azt kívánom, ennél soha ne járjanak rosszabbul”.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031