Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Csillagpont-fejlesztés: a második legnagyobb ágyszámmal az országbannews/933_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között adták át szerda délután a Csillagpont kórház I. és II. ütemét a megyei kórházban. A közel 12 milliárdos összértékű fejlesztés célja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház hosszú távú fejlesztése, hogy a térség progresszív ellátási centrumává váljon.

Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselő, Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, a városi és megyei közgyűlés tagjai, cégek, intézmények vezetőinek képviseletében tartották a Csillagpont kórház ünnepélyes átadási ceremóniáját, a megyei kórházban.

Sajátságos kezdésként a mentőhelikopter „csapott” néhány kört az ünneplők fölött, majd leszállt az új épület tetején kialakított leszállópályára.

Magyarországon száz kórház van, ebből nyolcvannál történtek az elmúlt években fejlesztések, csak tavaly tizenötben annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátás minősége megfeleljen a XXI-ik század követelményeinek – hangsúlyozta Balogh Zoltán. Ezekre a fejlesztésekre több mint 300 milliárd forintot fordítottak, ami után elmondható, hogy talpra állították az egészségügyet, ehhez kellett az adófizetők támogatása is. A miniszter hangsúlyozta: a kormány tudja, mivel tartozik Miskolcnak és Felső-Magyarországnak, ennek egyik gyümölcsét adják át éppen. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ezzel a fejlesztéssel az ország második legnagyobb ágyszámmal rendelkező intézményévé válik, ahol naponta 2700 beteget látnak el. A magyar egészségügy a szemünk előtt újul meg – zárta beszédét Balogh Zoltán.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031