Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Modern szakmai és szolgáltató központ – és az összefogás szimbólumanews/932_0_t.jpgTöbb ezer embert érint közvetlenül a családsegítő belvárosi központjának felújítása. A kívül-belül megújult épület nemcsak a napközbeni idősellátást vagy a 700 adagos konyha szolgáltatásait igénybe vevők, hanem a munkatársak körülményeit is nagymértékben javítja. Példaértékű, ahogy a város összefogott a szakmai vezetéssel – az idősek, a családok érdekében, mondta a szerdai átadó ünnepségen Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár.

Volt, aki ételhordóval a kezében érkezett az intézmény átadására, hiszen az élet nem állt meg az Arany János utcai központban a tavaly júliusban kezdődött felújítás ideje alatt sem, így folyamatosan működött a 700 adagos konyha is. Az elmúlt hónapok alatt korszerűsítették a fűtést, szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesítették a szolgáltató tereket, nemcsak a mozgásukban korlátozottak, de a látássérültek számára is.

– Méltó körülmények közé kerültek azok, akik elhivatottan és nagy intenzitással dolgoznak a városban az idősek, a fogyatékkal élők ellátásán, a gyerekek családban tartásán – szögezte le köszöntőjében Soltész Miklós államtitkár. Elmondta, mindig örömmel jön Miskolcra, hiszen gyökerei is ide kötik, édesapja miskolci – ám legalább ilyen erős kötelék az a folyamatos, erős akarat, törekvés, határozott és előrevivő munka, amit a szociális területen tapasztal.

– Ez a város sokszorosan megszenvedte azt, amit a rendszerváltozás, egy iparág válsága miatt a munkahelyek elvesztése jelent. Sokat tanultam itt azokból a küzdelmekből, amiket a szociálisan hátrányos helyzetbe került emberekért folytattak. Éppen ezért ez az épület nemcsak egy modern szakmai és szolgáltató központ, hanem szimbólum is. Annak a jelképe, milyen erőt képvisel, ha a város a kormányzati támogatást kihasználva és a szakma képviselőivel összefogva tenni akar az idősek, a családok érdekében – emelete ki Soltész Miklós.

Kriza Ákos polgármester arra emlékeztetett, az elmúlt 25 évben Miskolc nem feltétlen győztesként került rá a térképre, igen széles réteg szorul szociális ellátásra. Ezért meg kellett erősíteni a szakmát, ehhez pedig szükség volt arra, hogy az egyes ellátási területek együtt, közös alapon és vezetéssel működjenek. Ezért hozták létre a hosszú nevű Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézményt (MESZEGYI).

– Mindehhez szükség van egy megfelelő központra, amit itt, az Arany János utcán alakítottunk ki. Nemcsak megújult az épület, de szélesedhet a szolgáltatási paletta is. Bízom benne, mindenki, aki kapcsolatba kerül vele, érezni fogja, ismét kicsit jobb lett Miskolcon az ellátórendszer működése – fogalmazott a polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031