Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Útmutatóul szolgálnak” az autisták gondozásában, foglalkoztatásábannews/931_0_t.jpgA Baráthegyi Majorság egy több mint 67 millió forintos beruházásnak köszönhetően új manufaktúra-épülettel bővül, melynek alapkövét Soltész Miklós államtitkár rakta le április 2-án, az Autizmus világnapján. A fejlesztésnek köszönhetően kecsketejes csokoládéval és kézműves szappanokkal bővülhet a majorság által előállított termékek köre. A projekt megvalósítása 15 autizmussal és értelmi fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatását teszi lehetővé. Felavattak ugyanakkor egy interaktív játszókertet is.

A Baráthegyi Majorság egy több mint 67 millió forintos beruházásnak köszönhetően új manufaktúra-épülettel bővül, melynek alapkövét Soltész Miklós államtitkár rakta le április 2-án, az Autizmus világnapján. A fejlesztésnek köszönhetően kecsketejes csokoládéval és kézműves szappanokkal bővülhet a majorság által előállított termékek köre. A projekt megvalósítása 15 autizmussal és értelmi fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatását teszi lehetővé. Felavattak ugyanakkor egy interaktív játszókertet is.

– Óriási mérföldkő az idén 15 éves Szimbiózis Alapítvány életében a manufaktúraépület – emelte ki köszöntő beszédében Jakubinyi László, az alapítvány vezetője azon a szerdai eseményen, ahol ünnepélyes keretek között lerakták az épület alapkövét a majorság folyamatosan épülő, szépülő területén. Az elnök kiemelte, az általuk végzett szociális gazdasági tevékenység és programjaik nemzetközileg is elismertek. Hozzátette, az elmúlt években több autizmussal foglalkozó nemzetközi konferencián mutatták már be a Baráthegyi Majorságot, és jelenleg is több európai autista majorsággal van élő kapcsolatuk és aktuálisan zajló projektjük.

[931_1_480.jpg] barathegy_140402_ja_74.jpg

A mostani projekt kapcsán ismertette, a mintegy 67,4 millió forintos beruházás során sajtüzem, egy kis helyi bolt és webshop kialakításával fejlesztik értékesítési potenciáljukat. A Baráthegyi Manufaktúra projekttel bővülnek kapacitásaik, és bővül az előállított termékek köre is: az eddigi – két védjegyet is birtokló – kecskesajt és a kézműves gyertya mellett új termékeket, így tejérzékenyek számára is fogyasztható kecsketejes csokoládét, valamint kézműves szappanokat is előállítanak majd.

Kriza Ákos polgármester elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy az egészséges emberek mellett a fogyatékkal élők, csökkent munkaképességűek munkához jutását is segítsék.
– Miskolcon a gazdaság élénkül, fejlődik, és most azok is munkához juthatnak, akik fogyatékkal élnek. Akik tehát eddig a társadalom perifériájára szorultak, visszakerülhetnek a központba, s ugyanolyan értékes tagjai lehetnek a társadalomnak, mint bármely más egészséges ember. Ezt üzeni véleményem szerint az Autizmus világnapja mindenki számára – fogalmazott Miskolc polgármestere, aki kiemelte, a kormány mellett az önkormányzatoknak is segítenie kell a társadalmi integrációt.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031