Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Egy „kis fürdőváros” Miskolctapolcán – strand, ami élmény mindenkineknews/929_0_t.jpgFontos volt, hogy tudjuk, maga a fürdőfejlesztés két nagy ütemben valósul meg – de eljutottunk odáig, hogy lassan érdemes elfelejteni ezt a kettéválasztó kifejezést. Hiszen, ha megvalósul az élményfürdő – valószínűleg jövő nyárra –, akkor egységes, átjárható komplexumot, egy kis fürdővárost kap Miskolc.

Méghozzá olyat, ami nemcsak itthon, de egész Európában kuriózumnak számító attrakciókat nyújt. Többek között ez is elhangzott a hétfő délután rendezett lakossági fórumon. A Miskolctapolcai Strandfürdő második üteme, azaz az élményfürdő terveit bemutató fórumot tartottak hétfő délután, a tapolcai iskolában. A beruházás miniszteri biztosa, Sebestyén László országgyűlési képviselő az előzményekről szólva emlékeztetett, az első ütemben megvalósuló 25-ször 50 méteres medence sem csak sportcélokat szolgál majd – hanem arra is jó lesz. De ezzel a résszel kellett kezdeni, mert a kiszolgáló létesítményeknek nyilvánvalóan az első ütemben kell elkészülniük.

– A nagy úszómedencére, a wellnessrészlegre, a többfunkciós fogadóépületre szükség van. De az is egyértelmű, hogy ez kevés. Kevés a tapolcaiaknak, kevés a miskolciaknak, és az ideérkező vendégeknek. 12 hónapon át működő, európai színvonalú, kifejezetten Miskolctapolcára tervezett, ott érvényes létesítményre van szükség, aminek a minél olcsóbb üzemeltetését a korszerű megoldások biztosítják, és ahol a belépőárakat a miskolciak pénztárcájához mérik. Ez a fürdő ilyen lesz – mondta a miniszteri biztos. Azt is kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök a nyilvánosság előtt, televíziós interjúban is kijelentette: rendelkezésre áll a fejlesztéshez szükséges, összességében 5 milliárd forint.

[929_1_480.jpg] tapolca_forum_140331_fkcs_18.jpg

Kriza Ákos polgármester elmondta: a már épülő első ütemet augusztusban adják majd át teljes egészében. A második ütem engedélyes terve kész, május végére, június elejére várható az engedély, akkor kiírják a kivitelezési közbeszerzést. Ha minden jó megy, augusztus végére lesz kivitelező, és elkezdődhet a beruházás, aminek tervezett ideje 10-12 hónap.

 

– Kevés maradt, amit nem mondtak el az előttem szóló szakemberek. Összegzésképpen annyit: ebben az eggyé váló fürdőben figyeltünk arra, hogy mindenkinek meglegyen a maga kedvenc területe – külön a sporté és rekreációé, a tavirózsák lehetnek a nyugalom szigetei, míg a gyerekek kicsit messzebb tombolhatják ki magukat… Sok hazai és nyugat-európai példát megnéztünk, és azt látjuk a terveken, amit régóta szerettünk volna. Hogy nincs másik ennyire helyre szabott és ilyen attrakciókat kínáló fürdő. Ez a fürdővárosi múltunkat idézi majd vissza – a múltunkat, amire büszkék voltunk, és amire büszkék leszünk a jövőben – hangsúlyozta végezetül a polgármester.

A kérdések között elhangzott a költségekre vonatkozó, amelyre válaszolva a korábban említett kormányfői ígéretre utaltak vissza. Kovacsics Imre pedig hangsúlyozta: a jól tervezett fürdők közül – ez pedig az lesz – csak az veszteséges, ahol nincs vendég. Ahol van vendég, az nyereséges.

Arra a felvetésre, hogy mi lesz a régi strand területéből leválasztott másik medencének és környékének a sorsa, elmondták, oda nyári vízi színpadot és téli korcsolyapályát terveznek, megőrizve így egy vízfelületet, ám új funkciót biztosítva, és visszakapcsolva azt a parkhoz. Itt azonban még mindig vannak tisztázatlan jogi kérdések, ezért ez később valósulhat meg.

 

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031