Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Partnerségben – társadalmi egyeztetés a fejlesztési célokrólnews/916_0_t.jpgCivil szervezetek, egyházak, illetve a velük partnerséget építő önkormányzatok, intézmények és vállalkozások képviselői vettek részt azon a csütörtöki konferencián, melynek középpontjában a 2014–20. közötti időszak fejlesztési céljai és a várható intézkedések álltak. A városháza dísztermében szó volt a civilek megyében és Miskolcon betöltött szerepéről, valamint a nemzeti és városi fejlesztési célokról is.

Szabó Sándor, a Nyilas Misi Alapítvány kuratóriumának elnöke megnyitó beszédében megköszönte a városvezetésnek, hogy helyet biztosított a konferencia számára, hiszen a Nyilas Misi Házban jelenleg is több program fut, így „kiszorultak” otthonukból. Tavaly is mintegy 8 ezer regisztrált résztvevővel valósultak meg programjaik, így elmondható: pezsgő Miskolc és a megye civil élete.

Kriza Ákos polgármester a városfejlesztési célokról szólva kiemelte, ahhoz, hogy „múltunkhoz méltó legyen a jövőnk, a legszélesebb körű egyeztetés szükséges”. Erre azért is van szükség, hogy „mindannyian magunknak érezzük, s így tudjuk elérni azt a jövőképet, amit felvázoltunk”. A polgármester ismertette, a fejlesztési periódus tervezési folyamatát már régen elkezdték, és a különböző szakmai szervezetekkel együttműködve nagyon részletes és széleskörű anyag jött létre, mely Miskolc meglévő értékeire épít.

[916_1_480.jpg] partnerseg_konferencia_140327_ja_32.jpg

– Abban mindannyian egyetértettünk, hogy ilyen lehetőségekkel rendelkező város nem nagyon van Magyarországon. Ahhoz azonban, hogy ezeket a lehetőségeket ki tudjuk használni, széleskörű konszenzust kell teremteni a felek között – emelte ki Kriza Ákos. A polgármester szólt arról is, hogy meghatározták azt, hol kell fejleszteni az ipart, hol a turisztikát, és hol a sportügyekhez kapcsolódó létesítményfejlesztést.
– Számítunk a civilekre, tegyenek javaslatokat, véleményezzék az eddig elvégzett munkát! – zárta szavait Miskolc polgármestere.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031