Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A MIVÍZ 100 évét ünnepeltéknews/912_0_t.jpgCentenáriumi ünnepségnek adott otthont a Miskolci Nemzeti Színház, vasárnap. A Víz világnapja alkalmából a miskolci vízközmű-szolgáltatás 100 évét ünnepelte a Nagyszínházat megtöltő közönség. A jeles alkalmon elismeréseket is átadott a cégvezetés az arra érdemeseknek.

Száz éves a MIVÍZ Kft. A centenáriumi alkalomból a miskolci teátrumban rendeztek ünnepséget a ma is aktív, s az egykori dolgozók mellett természetesen a vízszolgáltatás tiszteletére.

Az ünnep nyitányaként, az alkalom konferansziéja, Nagy Erika olvasott fel egy 100 évvel ezelőtti írást, amely a helyi vízszolgáltatást mutatta be, majd Üszögh Lajos, a MIVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a bársonyszékben helyt foglaló jelenlegi és egykori munkatársakat, s a meghívott vendégeket.

Az igazgató a kezdetekről szólt. Arról, hogyan, s miként jött létre a miskolci vízközmű-szolgáltatás. A városi cég történelméből kiemelte a főbb fejlesztéseket, s beszélt a legkiemelkedőbb állomásokról is. Ünnepi beszédét követően azokat köszöntötték, akik kiemelkedő munkát végeztek a MIVÍZ-re irányuló feladatok végrehajtásában.

A tíz díjazottat a miskolci vízközmű-szolgáltatás területén végzett műszaki irányító, szervező, valamint kiszolgáló tevékenységük tették méltóvá az elismerésre.

A Lili bárónő előadás után pohárköszöntőt mondott Kriza Ákos polgármester. Mint fogalmazott, számára 2014., a Víz világnapja Miskolcon azt jelenti, hogy megteremtettük a tiszta vízellátást.

– Ma már fertőzött víz nem folyhat a miskolci csapokból. A közfeladat-ellátás biztosítása fontos feladat, s ebben Miskolc élen járó Magyarországon. Nem csupán ebben járunk az élen, hanem többek között a gazdasági növekedésben, a munkanélküliség csökkentésében is. Erre pedig mindannyian büszkék lehetünk – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy szeretné, ha a következő uniós ciklus zárásakor nem csupán a miskolciak tudnák, hanem az országban mindenki, hogy Miskolc a legdinamikusabban fejlődő nagyváros, amely meghatározó központ.

Kriza Ákos köszöntője után Sebestyén László szólt az ünneplőkhöz. Az országgyűlési képviselő 33 éve dolgozik folyamatosan egy vízügyi vállalatnál, amelynek partnere a MIVÍZ Kft. is. Elmondta, az együttműködés példás. „Ha valakinek segítségre volt szüksége, mindig volt vállalat, amely segítő kezet nyújtott.” – mondta, majd reményét fejezte ki, hogy épp úgy fog fejlődni a MIVÍZ a következő száz évben, ahogyan fejlődött az elmúlt, s általa látott 33 évben.

– Megkockáztatom, hogy az ország legjobb csapvize Miskolcon van. Ha valahova elutazom, mindig megkóstolom a helyi csapvizet, s minden alkalommal megállapítom, hogy a miénk, itt, Miskolcon a legjobb – fűzte hozzá Sebestyén László országgyűlési képviselő.

A centenáriumi ünnepség, a köszöntőket követően kötetlen beszélgetéseké változott. Egykori és jelenlegi kollégák elevenítették fel emlékeiket.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031