Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Lánctalpas hordta a betont – épül az infrastruktúra a Déli Ipari Parkbannews/911_0_t.jpgPárhuzamosan szerelik az új távvezetékeket a Déli Ipari Parkban Miskolcon, miközben bontják a régit. Ugyanakkor a szennyvíz- és az ivóvízvezeték kiépítése is tervszerűen halad, ahogy a Hejő híd áteresze is a helyére került már.

Januárban kezdődött a munka az ipari park területén, ahol a Miskolc Holding Zrt. végzi az infrastruktúra kiépítését, melyre összesen, ÉMOP-os támogatás felhasználásával, 920 millió forintot költhet. A kormány támogatásának köszönhetően ugyanakkor 540 millió forintból épülhet ki a bekötőút az autópályához, egy körforgalommal.

Az infrastruktúraépítés első ütemét két kivitelező céggel végezteti el a Miskolc Holding. A területen áthaladó, 120 kV-os, magasfeszültségű távvezeték pontosan a Takata 60 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát „szelné ketté”, így ennek áthelyezése elengedhetetlen. Ezt a felsőzsolcai SAG Hungaria Kft. végez. Az új oszlopok már a helyükön vannak, ott jártunkkor éppen az új vezetékeket szerelték, miközben a régit már bontották.

Bánóczi László, a kivitelező cég kereskedelmi igazgatója elmondta, mindennapos munkáról van szó, amit azonban az ipari parknál két tényező is nehezített. Az egyik, hogy miközben fagyos, téli időjárásra számítottak, hatalmas volt a sár, olyannyira, hogy hosszú ideig csak lánctalpas gépekkel tudtak a területre menni, az hordta be az oszlopok alapozásához szükséges betont. A másik nehézség, hogy az új vezetéket át kellett vinniük a terület melletti Miskolc–Budapest vasútvonalon, a MÁV viszont csak éjfél és hajnal négy óra között engedte a munkát a saját távvezetékei fölött, és még ebben az időszakban is csak akkor, amikor nem közlekedett vonat.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031