Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Mérföldkő, de nem az utolsó lépés a laptopok átadásanews/910_0_t.jpgÚjabb jelentős állomásához érkezett a Digitális Közösség Program március 18-án, Miskolcon – de messze nem az utolsóhoz. A pályázat nyertesei közül 13-an vehették át 10 órától laptopjukat Vályi-Nagy Vilmos államtitkártól, de még ugyanaznap, kedden, és a következő hetekben is sokan megtehetik ugyanezt a Programirodában. Maga a program pedig itt többek között a szélessávú internet fejlesztésével, illetve az ország más járásaiban folytatódik.

A Digitális Közösség Program laptoppályázatának nyertesei már megkapták az értesítést, egy újabb megkeresés pedig arról tájékoztatja őket, mikor vehetik át a számítógépet. Akiket kedden délelőtt 10 órára hívtak a miskolci Programirodába, azok ünnepélyes keretek között és a sajtó nyilvánossága előtt kapták meg a gépet.

Kriza Ákos polgármester ez alkalomból hangsúlyozta, mindenképp ünnepi ez az alkalom, hiszen egy tavaly elkezdődött folyamat első eredményeit látjuk most. Majd köszönetet mondott – először is a pályázóknak.
– Azok, akik úgy döntöttek, részt vesznek ezen a pályázaton, bíznak Miskolc jövőjében. Bíznak abban, hogy a XXI. századi digitális lét, amelybe a hazai városok közül elsőként Miskolc léphet be, a jövő útja, és ők velünk akarnak jönni ezen az úton.

[910_1_480.jpg] laptop_atado_140318ml_21.jpg

 

A polgármester köszönetet mondott Vályi-Nagy Vilmos államtitkárnak is, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Miskolcon valósuljon meg először a Digitális Közösség Program. Az infokommunikációért felelős államtitkár maga is hangsúlyozta: bár sok kortársával együtt ő is elkerült innen, de Miskolcon született, és fontosnak tartja, hogy a város, a járás, a régió minden támogatást megkapjon ahhoz, hogy kitörhessen hátrányos helyzetéből.

– Ez az első város, a Miskolci járás az első körzet, ahol eszközt, és mellé tudást, hálózatfejlesztést is biztosíthatunk. A nyertesek számára ezáltal könnyebbé válhatnak a mindennapok, elektronikusan vásárolhatnak, kereshetnek munkát vagy intézhetik az ügyeiket. A program pedig folytatódik, a következő állomás ugyancsak az Észak-magyarországi régió egy városa és térsége, Salgótarján lesz – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos.

Az infokommunikációs államtitkártól azt is megtudtuk, a sikeres miskolci kezdet után nem szükséges változtatni a programon. Egyedül a pályázók körét módosítják kissé, a diákokról áthelyezve némi hangsúlyt a munkakeresők, kismamák, nyugdíjasok körére.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031