Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tájékozódni jött az osztrák nagykövetség ügyvivője Miskolcranews/902_0_t.jpgJohannes Liebetseder követ-tanácsost, a Budapesti Osztrák Nagykövetség ügyvivőjét látta vendégül csütörtökön a város vezetése. A találkozón számos témáról tanácskoztak a felek. Az ismerkedés főként Miskolcra, a hazai viszonyokra fókuszált, hiszen az osztrák képviselő együttműködési szándékkal érkezett városunkba.

Kriza Ákos polgármester, Demeter Ervin kormánymegbízott és Pfliegler Péter alpolgármester fogadta csütörtökön a követ-tanácsost. A szakmai találkozón a polgármester elmondta, Magyarország legszebb fekvésű nagyvárosát tudhatjuk magunkénak, ezért az ügyvivő figyelmébe ajánlotta, hogy szabadidejét miképp töltheti el városunkban és térségében.

A beszélgetés alkalmával Demeter Ervin ismertette, hogy a kormánymegbízottnak milyen feladatkörei vannak, s elmondta, a kormány számára fontos, hogy beruházásokkal, munkahelyek teremtésével segítse az ország keleti felét, amely mint fogalmazott, „nehéz sorsú vidék, de lehetnek ennek is előnyei, amit ki kell használni.”
– A gazdaságfejlesztés ügyében a kormány és a polgármester is elkötelezett – tette hozzá.

Kriza Ákos a városban bekövetkezett újításokról ejtett elsőként szót. Elmondta, Magyarországon egyre nagyobb érdeklődés irányul erre a régióra, Miskolcra. Kiemelte, a város három ország közelségét adja.

– Miskolc múltjából származtatjuk jövőjét. A város fénykora a nehézipar virágzáshoz kötődik. Ebből kiindulva, ha nem is feltétlenül a kohászatot, de a gépgyártást, az informatikát és az e kettő ötvözetéből kialakuló mechatronikát, a közelben lévő, komoly vegyipart fejlesztve, térségünket, Miskolcot ipari központként pozícionálhatjuk. A Miskolci Egyetem innovatív szerepe pedig ebben nélkülözhetetlen – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az iparhoz kapcsolódó szolgáltatások, az infrastruktúra is nagy szerepet kap. „Erőforrásainkat az ipar megerősítésére összpontosítjuk, s az azt kiszolgáló szolgáltatásokba, például az ipari parkhoz kapcsolódó autópályába.”

A városvezető szólt emellett a fejleszteni kívánt területekről is. Elmondta például, hogy a régió hatalmas potenciállal rendelkezik turisztikai szempontból. Ezzel kapcsolatban kiemelte a miskolci fürdőfejlesztést, a lillafüredi projektet, de szót ejtett a diósgyőri várnál zajló munkákról is.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031