Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ezerízű és diós Miskolc tortájanews/875_0_t.jpgVárosunk történetében első alkalommal hirdették meg a „Miskolc torta” pályázatot. A szakmai zsűri és a verseny közönsége szerint is szoros versenyben végül Torkos Izabella és a Berze Kávézó ezerízű diótortája vitte el a pálmát. Az elbírálás a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang keretében történt, szombat délután, a Művészetek Háza Kortárs Galériájában. A pályázat fővédnöke Kriza Ákos polgármester volt

Városunk történetében első alkalommal hirdették meg a „Miskolc torta” pályázatot. A szakmai zsűri és a verseny közönsége szerint is szoros versenyben végül Torkos Izabella és a Berze Kávézó ezerízű diótortája vitte el a pálmát. Az elbírálás a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang keretében történt, szombat délután, a Művészetek Háza Kortárs Galériájában. A pályázat fővédnöke Kriza Ákos polgármester volt.

– Ezer variációs lehetőség van a dió felhasználására, ezért is választottuk ezt a torta alapanyagának – árulta el a győzelem miatt örömmámorban úszó Torkos Izabella. Az ő fejéből pattant ki a végül Miskolc tortájának megválasztott különlegesség receptje. Hozzátette, évek óta tökéletesíti sütőtudományát, de azért a tehetség is rendkívül fontos, a tortakészítésben is. „Erre születtem”, mondta mosolyogva, miközben sorban fogadta a gratulációkat. Gyorsan hozzátette még, természetesen nagyon örül neki és nagy megtiszteltetés számára, hogy a Berze Kávézó támogatásával az ő készítménye lett Miskolc tortája. „Mi a további tervünk? Szeretnénk sokat sütni belőle!”, mondta.

A város történetében első alkalommal hirdették meg a „Miskolc torta” pályázatot, melynek zsűrizése nyilvánosan történt. A pályázat kiírója, a miskolci TDM a város torta kiválasztását zenés családi programmal kötötte össze. Amíg a Rezneki Zoltánés Gara Gyula mestercukrászokból, valamint Pethő Tamás ízmesterből álló zsűri megkóstolta a pályázatra beérkezett tortákat, addig az érdeklődő közönség kellemes zenét hallgathatott, a gyerekek pedig a farsangi szokásokkal, mesés bálokkal ismerkedhettek, velencei maszkot, álarcot és papírtortát készíthettek. A „Hamupipőkétől Júliáig – bálok, karneválok a színpadon és a történelemben” című programot a Színészmúzeum munkatársai, Vass Nóra és Mikita Gábor vezették.

A pályázat fővédnöke, Kriza Ákos polgármester is megkóstolta a pályázatra beérkezett tortákat. A különlegességek többségét összetett ízvilágúnak és nagyon finomnak tartotta. És bár előtte kocsonyát is kóstolt, de elárulta: véleménye szerint a kocsonya és a torták – főleg egy kis Becherovkával – igazán harmonikus ízvilágot eredményeznek együtt. A Kocsonyafarsangról rövid értékelést adva elmondta, rengeteg ember járja az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának standjait és helyszíneit. A koncertek pedig teltházasak.

– Az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a miskolciak – emelte ki. Miskolc polgármestere hozzátette, a Kocsonyafarsang nagyon kulturált szórakozási lehetőséget nyújt, és nem is tudnak rendbontásról.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031