
A több mint 700 adagos kocsonyához hasonló még nem készült sehol a világon, elkészítésének elsődleges célja mégsem maga a regisztrált rekord beállítása – hanem az attrakció. És az, hogy így sok miskolcit vendégül láthatnak a Kocsonyafarsangon.
– Fontos, hogy jól szórakozzon a Miskolci Kocsonyafarsang közönsége, és úgy gondoltuk, ehhez a koncertek és a finomságok mellett érdekességeket is kell kínálnunk. Legyen a kocsonya is a miskolciaké, ahogy az egész rendezvény – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Kiss Gábor alpolgármester.
A kocsonyát csütörtök délután kezdték főzni a Szinva teraszon, 6-10 órán át az üstben a helye, azután kiszedik, és hagyják dermedni, hogy pénteken felvághassák, és vendégül láthassanak 700 miskolcit.
– A Kocsonyafarsang programjában számos helyi előadó lép fel, és városi intézmények produkciói is gazdagítják a programot. Úgy gondoltuk, őket mindenképp megvendégeljük. Meghívtuk a miskolci intézményeket – óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket is. A facebook-játékunkon pedig bárki regisztrálhatta magát. Így állt össze azok köre, akik megkóstolhatják a remélhetően rekorder miskolci kocsonyát – beszélt a részletekről Kiss Gábor.