Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ünnepnyitány, száz százalék jó hangulatbannews/869_0_t.jpgFarsangi fánkok gyűrűi aranylottak a városháza Dísztermében, a Kocsonyafarsang csütörtök esti hivatalos megnyitóján. De süteményről most kevés szó esett – annál inkább hagyományról, jó hangulatról, a kocsonya titkairól, a cseh és a magyar nép számos hasonló vonásáról.

A Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang délutáni utcai megnyitója után a tömeg és a színpadokról szóló zene gyorsan beterítette a belvárost. Ha a hangok nem is, a hangulat beszivárgott a városháza Dísztermébe, ahol a város és intézményeinek vezetői, a gazdasági élet képviselői és számos vendég jelenlétében ünnepélyes keretek között, hivatalosan is megnyitották a Kocsonyafarsang négynapos rendezvénysorozatát.

– Jelentem, fő a 700 adagos kocsonya a Szinva teraszon, és mint tudjuk, ha nagy mennyiségben főznek valamit, az mindig jobb – adta meg az alaphangot Kriza Ákos polgármester. – A kocsonya olyan, mint a foci: mindenki beszél róla, mindenki úgy gondolja, hogy ért hozzá, pedig nem biztos, hogy bármikor is főzött már. Most ennek az emblematikus ételnek szervezési és gasztronómiai értelemben is kiváló kísérője akadt: a Becherovka – folytatta.

[869_1_480.jpg] kocsonyafarsang_unnepelyes_megnyito_140220_ja_15.jpg

Ez az első alkalom, hogy a város cégei a kezükbe vették a szervezést, emlékeztetett a polgármester, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat tettek ezért a fesztiválért. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek és Budai Gyula államtitkárnak a minisztérium támogatásáért, a névadó szponzornak, valamint Bíró Tibornak, akinek, mint mondta, most már mindkét vállát nyomja egy fesztivál (a másik a CineFest) – és természetesen mindenkinek, aki dolgozott, és dolgozik azért, hogy minden rendben legyen.

– Úgy gondolom, jó ómen a nyitófelvonulás előtti szivárvány. Úgy látom, máris jó a hangulat. Kívánom, érezze mindenki nagyon jól magát a Kocsonyafarsangon! – zárta szavait Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031