Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolcon indult a Civil Összefogás Fórum országjáró kampányanews/853_0_t.jpgMiskolcon kezdte meg országjáró kampányát a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szerdai, ITC-székházban megtartott nagygyűlésükön elhangzott, a határon innen és túl mintegy 120 helyszínt érintő kampány során az új nemzeti társadalmi szerződéshez várnak javaslatokat, gondolatokat a civilektől. Csizmadia László, a CÖF alapítója kiemelte: kezdeményezésüket egy népi konzultációnak tartják.

A Civil Összefogás Fórum Klub Miskolc, a Civil Összefogás Fórum Klub Felsőzsolca és az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége szervezésében megrendezett fórumon teltház fogadta a két előadót, Csizmadia Lászlót és ifj. Lomnici Zoltánt, a CÖF jogi szakértőjét. Országgyűlési és önkormányzati képviselők, a megye és Miskolc közéleti személyiségei is jelen voltak a rendezvényen, melyen Kriza Ákos polgármester köszöntötte röviden az előadókat.

– Bizonyára mindannyian látták a plakátokat a bohóccal… – a polgármester kezdő felvetésére hangos nevetés volt a válasz, a hátsó sorok között valaki félhangosan közbe is vetette: „több bohóc is van azon a plakáton”, mely szintén nagy derültséget váltott ki a közönség soraiban (a plakátokat a CÖF készítette). „Úgy gondolom, a társadalom lelkiismeretének ki kell bújnia valahol”, folytatta a polgármester, hozzátéve: az említett plakát a társadalom lelkiismerete. Kiemelte, leginkább a civil társadalomnak kell a lelkiismeretet hangoztatnia. Kriza Ákos végül örömét fejezte ki, hogy egy olyan civil rendezvényen lehet jelen, ahol az előadók társadalom által generált gondolatokat osztanak meg közönségükkel.

„Április 6-án nem Paksról fogunk dönteni”

A nagygyűlés témasorozata előzetesen már elárulta, hogy olyan sorskérdésekkel foglalkoznak majd az előadók, mint az új nemzeti társadalmi szerződés, vagy éppen a konzultáció a devizahitelek megoldásáról. Csizmadia László előadásában kiemelte, „fontos, történelmi szituációban van” most az ország. Annak a véleményének adott hangot, hogy a mostani országgyűlési választás több tekintetben is különbözni fog az eddigiektől. Nyomatékosan kiemelte ugyanakkor: „április 6-án nem Paksról fogunk dönteni”, hanem „a hazáról, a nemzetről, a közjóról”.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031