Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Fészekrakók helyett doktoranduszok az Avasonnews/842_0_t.jpgMár zajlanak a felújítások abban a tizenkét, volt fészekrakós lakásban, amelyet az önkormányzat a téli kilakoltatási moratórium beállta előtt birtokba tudott venni. Ezekbe hamarosan a Miskolci Egyetem doktorandusz hallgatói, illetve frissen doktorált oktatói költözhetnek.

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, Miskolc városa 173 fészekrakós lakás esetén vásárolta meg a banki követelést. Ezzel kettős célja van, egyrészt, hogy eltávolítsa az azokban lakó, beilleszkedésre képtelen, semmilyen rezsit nem fizető, csalással a lakáshoz jutó egyéneket, másrészt, hogy fiatal, pályakezdő miskolciakat jutasson lakhatáshoz, ezzel is segítve a helyben maradásukat.

A moratórium előtt ezekből 12 lakást sikerült az önkormányzatnak birtokba venni, ezekben pedig megkezdték a felújítást a MIK munkatársai, illetve megbízott alvállalkozók, sőt van olyan, amely már el is készült. Ilyen például a Szilvás utca 9-ben lévő lakás, amely az első volt az átvettek közül, és amelynek a felújítását együtt kezdte el Kriza Ákos az országgyűlési képviselőkkel és önkormányzati frakcióvezetőkkel. De jól halad a munka a Szilvás 2-ben is, ahol a legtöbb baj volt a fészekrakókkal.

Az egyetemnek csaknem 50 lakásra lenne szüksége ahhoz, hogy a doktoranduszoknak és a frissen doktorált oktatóknak megoldja a lakásproblémáját. A lakáslehetőség biztosításával az Avas rehabilitációja mellett a jól képzett munkaerő is a városban maradna.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozza, a kilakoltatási moratórium beálltával a kilakoltatások meg kellett álljanak, de azóta újabb 51 lakás tulajdonjogát vették át. Ezeket a kilakoltatási moratórium feloldása – ami április vége – után tudják tömegével birtokba venni.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031