Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Átadták a Múzsa-díjat: „Bíró Tibor hamvaiból támasztotta fel, építette újra Miskolc filmes életét.”news/833_0_t.jpgA hagyományokhoz híven idén is a Miskolci Nemzeti Színház impozáns Nagyszínháza adott otthont a Múzsa-díj ünnepi gálájának, amelyet minden évben a magyar kultúra napja alkalmából rendeznek meg. A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriuma idén Bíró Tibort, a Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatóját, a CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál fesztiváligazgatóját, létrehozóját tartotta legérdemesebbnek a kitüntetésre.

Tizenkettedik alkalommal adományozzák oda Miskolc legrangosabb kulturális elismerését a magyar kultúra napja alkalmából. A miskolci Múzsa-díjat azért hozták létre egykor, hogy azokat a személyeket ismerjék el, akik a város kulturális életét gazdagítják, s Miskolc hírnevét messzi földre elviszik.

A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriuma, amely Miskolc kulturális és gazdasági életének meghatározó képviselőiből áll, ezúttal is meghozta döntését – Bíró Tibort díjazták.

A díjátadó gála konferansziéja, Fandl Ferenc színművész szólt a Múzsa-díj alapításáról, annak céljáról, s ismertette Bíró Tibor munkásságát.

[833_1_480.jpg] muzsa_dij_atadas_140124_fkcs.jpg

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a teátrumban megrendezett gálán, ünnepi köszöntőjében elmondta, két nappal ezelőtt ünnepeltük a magyar kultúra napját, de Miskolcon egy egész hetes programsorozat emlékeztetett a jeles dátumra, amelynek méltó koronája a Múzsa-díj átadója. A polgármester szólt arról is, hogy az ezredfordulóig ipari szerkezet alakította Miskolc identitását, de a 2000-es évek elején ez recsegni kezdett, s a város visszanyúlt régebbi gyökereihez.

– Új identitás épült. Amihez hozzájárul az operafesztivál, a CineFest, a fiatal filmesek fesztiválja, amelyet már Karlovy Varyhoz hasonlítanak, az ötven éves Miskolci Szimfonikus Zenekar, s a 190 éves Miskolci Nemzeti Színház is. Épp’ úgy, ahogyan nem szabad megfeledkeznünk a mecénásokról, civil kezdeményezésekről sem, mint a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány – mondta Kriza Ákos, hozzátéve: „Bíró Tibor rendkívüli szorgalommal és kitartással atyáskodik a filmfesztivál felett.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031