Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Néhol még ma is üldözik a keresztényeketnews/830_0_t.jpgA „Kortárs keresztény vértanúkról” tartott előadást a libanoni és magyar szülőkkel rendelkező Youssef Fakhoury szerdán a KDNP miskolci, Dr. Varga László székházában. A modernkori keresztényüldözésről szóló rendezvényt a Kereszténydemokrata Néppárt és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Miskolc Városi Szervezete rendezte meg, Kriza Ákos polgármester fővédnöksége mellett.

A rendezvény egy perces néma csenddel indult a múlt héten elhunyt Rakaczki Bencére emlékezvén, aki az utolsó pillanatokban is a Bibliát olvasta.

Kriza Ákos köszöntőjében elmondta, aktuális a modernkori keresztényüldözés témája, ugyanis 25 évvel a rendszerváltás után sem biztosított, hogy teljes életet élhessünk magyarságunkban és kereszténységünkben.
Ezért is volt kíváncsi az előadó Youssef Fakhoury álláspontjára, hátha sikerül felvértezni magunkat a ránk nehezedő nyomás ellen – az ő tapasztalatai segítségével.

Molnár Péter, a KDNP Miskolc Városi Szervezetének elnöke hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy egy hiteles előadó szólal fel a kérdésben, hiszen libanoni keresztény édesapját üldözték, és maga is megtapasztalta a vallási ellentéteket, amikor az országban járt.
Mint mondta, azért fontos erről beszélni, hogy az emberek tudjanak róla, mi történik a felvállaltan keresztény emberekkel a Föld némely pontján – beleértve a mai Európát is, ahol sokan elfelejtik a keresztény értékeket.

A rendezvény szervezésében oroszlánrészt vállalt az IKSZ helyi szervezete, ami tagja a Pro Christie-mozgalomnak. Váraljai Zoltán elnök szintén a téma fontosságát emelte ki: a média gyakran elsiklik a keresztények üldöztetése felett, ezért fontosak a hasonló események.
Mint mondta, vannak a világnak olyan pontjai, ahol bár nem üldözik azokat, akik Jézusba vetik hitüket, de ha nyíltan kiállnak a keresztény értékek mellett, hátrányos megkülönböztetés érheti őket akár a munkahelyükön, akár az iskolában.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031