Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tapolcai fürdő – sport és élmény két ütembennews/800_0_t.jpgMegtelt érdeklődőkkel a tapolcai iskola tornaterme a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztéséről rendezett szerdai fórumon. A rendezvényen részletesen bemutatták a fejlesztés koncepcióját, az első ütem terveit, és a tapolcaiak választ kaptak arra is: miért nem a strandépítéssel kezdődik a beruházás.

– Megígértük, hogy legközelebb akkor tartunk fórumot tapolcai fürdőről, ha felvonulnak a munkagépek, elkezdődik a fejlesztés. Most ez történik – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a fórumot Kriza Ákos polgármester, aki arról a hosszú útról szólt, ami elvezetett eddig a fontos pillanatig.

Mit, hová mennyiből?

– 2005 óta zárva, az enyészeté a strand, és mi már a választásokkor megígértük Tapolcának, hogy lesz újra fürdője. Amikor 2010-ben áttekintettük a helyzetet, nagyon sok elvarrandó szálra találtunk – jelzáloggal terhelt ingatlanokat, elbontásra váró épületeket – sorolta a polgármester.

Mint elmondta, a másik nagy kérdés az volt, mit kell oda építeni – szeretnének minden markáns igényt kielégíteni. A kérésekből lett alapvetés, hogy a régi strand hangulatát hozzák vissza valamilyen módon, illetve erősítsék meg az Aradi sétány korzó funkcióját. 2012-ben ki is írták a tervpályázatot, a gyerekstrand területére elkészült tervek kedvező fogadtatásra leletek.

[800_1_480.jpg] forum_tapolca_131218_fkcs_2.jpg

– Azonban a kivitelezés és az üzemeltetés túl drága lett volna – szögezte le a polgármester, hozzátéve: hogy ténylegesen és mihamarabb elkezdődhessen a folyamat, azért átalakították a koncepciót, ennek első ütemét már építik, a másodiknak pedig készülnek a tervei.

Most visszaépül a korábbi strandon is létezett, a fürdő alapját jelentő úszómedence, és új funkciókkal, XXI. századi minőséggel megújulnak a ma még romos épületek is. A második fázis kivitelezése pedig terveik szerint még az első ütem jövő nyári átadása előtt megkezdődhet, emelte ki a polgármester. Amikor már világosan látszik, hogy azt mikor indíthatják, akkor újabb tájékoztatót fognak tartani.

– Ez most az öröm ideje, ezért is mindenkit szeretettel várunk a fórum után a rombúcsúztató buliba, amikor utoljára láthatjuk ilyen méltatlan állapotban Tapolca fürdőjét – tette hozzá.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031