Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Nyárra elkészülhet a diósgyőri várnews/798_0_t.jpgCsaknem harminc százalékos a készültségi foka a diósgyőri várrekonstrukciónak. A munkaterületet – ahol a télies időjárás ellenére is nagy erőkkel dolgoznak – szerdán, bejáráson tekintette meg Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Sebestyén László országgyűlési képviselő.

Folyamatos a munka a diósgyőri várban, újabb és újabb raklap építőanyag kerül be a várba, épülnek a tornyok, és már az egykori falakat is elkezdték újrarakni – ezt tapasztalhatja bárki, aki szeptember óta a Diósgyőrben járva a vár felé tekint.

A rekonstrukció augusztusban kezdődött, s a munka azóta folyamatos – a burkolatok bontásával, a közműnyomvonalak kialakításával, az északi palotaszárny terv szerinti bontásával, több munkafolyamattal már végeztek is. Mint megtudtuk, lassan végez a kivitelező a dongaboltozatok falazásával az Északi-, Keleti-, és Déli palotaszárnyban, így következhet a következő szint építése, és a gépészeti munkák is folyamatosan zajlanak. A téli hideg beköszöntével megkezdődött a vár télisítése is.

[798_1_480.jpg] diosgyori_var_rekonstrukcio_131218_ja_36.jpg

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, ha minden jól megy, nyárra ismét látogatható lesz a vár, és a fejlesztés várhatóan egész Diósgyőrnek komoly fellendülést hozhat, gazdasági értelemben is.
– Miskolc egyik kiemelkedő pillére a turizmus és a már átadott, valamint a jelenleg is zajló turisztikai fejlesztések, tehát a fürdőfejlesztések, a várfejlesztés mind-mind azt a célt szolgálják, hogy élhetőbb város legyen Miskolc – mondta Kriza Ákos.

Sebestyén László országgyűlési képviselő hozzátette, a már átadott, a most zajló, és a rövidesen induló fejlesztések azt mutatják, hogy a polgármester, a városvezetés és az országgyűlési képviselő elmúlt három éves munkája eredményes volt.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031