Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tudás, tehetség, kitartás, erkölcs – Miskolc elismerte a kiemelkedő fiatalokatnews/792_0_t.jpgIdén is díjjal, elismerő szavakkal értékelte Miskolc város vezetése a tehetséges, kitartó és erkölcsös miskolci fiatalokat – hétfőn ünnepi gálán adták át 176 tanuló kitüntetését. Azoknak, akik idén kiemelkedő eredményt értek el tanulóként, sportolóként, de a fiatalok mellett számos edzőt is elismert a városvezetés.

Országos bajnokok, illetve nemzetközi versenyen kiemelkedő helyezést elérő sportolók és tanulók vehették át hétfőn Miskolc város önkormányzatának elismerését a Művészetek Háza nagytermében – idén összesen 176 fiatal miskolci tanuló, sportoló érdemelte ki a díjat.

Az ünnepi gálán Kriza Ákos polgármester köszöntőjében elmondta, akik a gálán részt vesznek, mind bizonyítottak. Az iskolapadban és a sportversenyeken is kiemelkedő módon képviselik városunkat.

– Akik most itt ültök mind éreztétek már a győzelem ízét, és erre büszkék is lehettek. Tudjátok, mennyi munka, fáradhatatlan akarat, esetleg a szórakozásról való lemondás áll a teljesítmények hátterében. Az aktív sportolók azt a fontos dolgot is megtanulják, hogy nem nyerhetnek mindig, de azok, akik gyermekkorukban aktívan sportolnak, könnyebb életet élhetnek felnőttként – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a kitűzött célokért való küzdelemben is segítséget nyújt a gyermekkori tevékenység.

[792_1_480.jpg] kivalo_tanulo_sportolo_131216ml_11.jpg

Kriza Ákos példaként hozta fel többek között Kemény Dénes, a kardvívó Szabó Bence életútját. Kiemelte, hogy a fiatal tehetségek céljának elérését Miskolc városa is támogatja, hiszen mint mondta, a fiatalok erősítik a város fejlődését. A polgármester szólt az MVSC-beruházásról, a DVTK stadionfejlesztéséről, a miskolci egyetemi atlétikapályáról, a tapolcai versenymedencéről, illetve a digitális tantermek kialakításáról is.

– Ezek a projektek nem véletlenek. Sokkal inkább azért vannak, hogy a kiemelkedő tehetségű fiatalok minden segítséget megkapjanak céljuk eléréséért. A munka pedig meghozza gyümölcsét, hiszen idén már 176 tehetséges fiatalt díjazunk. A jövő nemzedéke fejlődik. Áldozatos munkájuk pedig méltóvá teszi őket az elismerésre – tette hozzá.

A polgármesteri köszöntőt követően a miskolci Fazekas általános iskola és a Szemere Bertalan szakközépiskola diákjai adtak ünnepi műsort, végül pedig elérkezett a mindenki által várt pillanat – átadták Miskolc városának elismerését az arra érdemeseknek.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031