Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közgyűlés - Napirend előttnews/789_0_t.jpgKriza Ákos polgármester napirend előtt arról szólt: a szerencsés utókor valószínűleg azt tudja majd megállapítani, hogy 2013 a fordulat éve volt. Elmondta, régóta nem volt ennyi betegségre gyógyír, mint ebben az évben. „2010-ben próbáltuk megállapítani a tartozást, úgy tűnt, a város pénzügyi tekintetben kilátástalan helyzetben van, mint a devizahitelesek, és unokáink is fizetni fognak, úgy, hogy közben semmi nem fejlődik”, mondta Miskolc polgármestere.

Hozzátette, „a szocialisták 2010-ben már tudták, hogy ezt nem fogják visszafizetni, bedobták a gyeplőt a lovak közé. Nem gondolták, hogy a miskolciak megfogják ezt a gyeplőt, és megállítják a szakadék szélén.”
– Nemhogy megálltak a lovak, de sok kört futottak, előre haladtak. A miskolciak életereje a kormány támogatásával visszaállította a stabil gazdasági helyzetet, megszűnt az adósságállomány, konszolidálódott a gazdasági helyzet, sok fejlesztést befejeztünk és elindítottunk. Büszkék lehetünk arra, hogy Miskolc átlendült a holtponton – emelte ki Kriza Ákos, hozzátéve, „az a pénzügyi-gazdasági alap, amire építhetünk, azt jelenti, hogy Miskolc felzárkózott a sikeres választások közé”.

Miskolc polgármestere szólt arról is, hogy lezárult a függőkert fejlesztése – „amit a szocialisták kezdtek, persze, de mi befejeztük”, tette hozzá. Elkezdődött a várfejlesztés. Diósgyőrben maradva: a stadion fejlesztésére 4,5 milliárdot ítélt oda a kormány. „Tudom, hogy a miskolci szocialisták a felcsúti stadion építését nem támogatják, de a felcsútiak meg a miskolciét, dűlőre kellene jutni…”, mondta Kriza Ákos. Hozzátette ugyanakkor, a szurkolóknak szükségük van rá, mint ahogy arra is, hogy az MLSZ-szel tisztázódjon a büntetések kérdése! De nemcsak a futballistáknak, a birkózásnak is fontos, modern bázisa lehet majd a stadion!

Folytatva a fejlesztésekkel, a polgármester elmondta, „nem tudni, a szocialistáknak miért nem sikerült, nekünk elsőre sikerült a villamosok beszerzése, megérkeztek az első Skodák!” Tovább menve a Selyemrétre, megépült a strand! MIntegy 80 ezren voltak a nyitás óta a tél beálltáig.
– Azt gondolom, a fideszes képviselők, a kormány, a városvezetés és elsősorban a miskolciak jól tették a dolgukat – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Még maradva a fejlesztéseknél: elkezdődött a tapolcai beruházás, elindultak a munkagépek. Épül a medence – de nem csak az, ez csak az első ütem! „Hogy nézne ki egy luxustrand mellett a romos épület?”, tette fel a kérdést Miskolc polgármestere, majd hozzá is tette, „először azokat kell felújítani. Ez másfél milliárd forint, több mint a Selyemrét, majdnem kétszer – ne mondja senki, hogy minimálberuházás!”, fogalmazott Kriza Ákos.

– És ami talán a legfontosabb, két olyan pillér kezd kialakulni, ami hosszú időre meghatározza a munkaerőpiacot: a Bosch és a Takata. A Bosch majdnem ezer munkahelyet teremtett, a Takata is ezret vállalt – és a multiplikátori hatásról még nem beszéltünk – emelte ki.

– Kimondhatjuk, hogy 2013-ra a radikálisan átalakult munkaerőpiaccal, az erősödő kkv-kal, a megújuló egyetemmel Miskolc fordulóponthoz ért – ott állunk a siker kapujában, és várunk minden miskolcit, hogy 2014-ben együtt vegyünk részt egy sikeres városépítéssel.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031