Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
"Okos közösségi közlekedés" - korszakváltás az MVK-nál!news/787_0_t.jpgKözel egymilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújul az utastájékoztatási- és forgalomirányítási rendszer 2014 nyarára Miskolcon – az erről szóló vállalkozási szerződést hétfő délután írta alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az Okospont és a Zöld Nyíl projektek közös közbeszerzésén nyertes Tigra Kft. ügyvezetőjével, Vertán Györggyel.

A Miskolcon kiépülő, az országban is példaértékű közlekedésfejlesztés Okospont pályázat (ÉMOP) és a Zöld Nyíl nagyprojekt (Közlekedés Operatív Program ) utastájékoztatási és forgalomirányítási elemeinek összevonásával jöhet létre. A két pályázat utastájékoztatási, forgalomirányítási és a közösségi közlekedést előnyben részesítő rendszer kiépítését tartalmazó elemei egy közbeszerzésbe kerültek, a megvalósuló fejlesztés összértéke közel 965 millió forint.

Kriza Ákos a szerződés ünnepélyes aláírása előtt emlékeztetett, a közelmúltban indult el a Digitális Közösség projekt, melynek köszönhetően, Miskolc a hazai települések közül elsőként léphet be az okos városok világába, most pedig, egy olyan fejlesztést tudnak elindítani, melynek következtében a közlekedés is „okossá válik”.
– A projekt keretein belül teljesen megújul a város utastájékoztatási- és forgalomirányítási rendszere, a fejlesztésnek köszönhetően az utasok minden villamosmegállóban és nagyon sok autóbuszmegállóban valósidejű információkat fognak kapni egyebek mellett arról, hogy mikor, milyen járat érkezik az adott pontra – hangsúlyozta a polgármester.

 

[787_1_480.jpg] mvk_utastaj_131209_fkcs_3.jpg

Azonban – folytatta Kriza Ákos –, nem csupán az utasok, de az MVK és a város is haszonélvezője lesz a kiépítendő rendszernek, hiszen annak köszönhetően olyan információkat kapnak majd a járatokról, melyeknek köszönhetően ellenőrizhetőbbé és tervezhetőbbé válik az egész közlekedési rendszer.
– Az elmúlt években számtalan lakossági fórumon vettem részt, és a közösségi közlekedéssel kapcsolatban leginkább a járatkimaradásokra, késésekre, vagy éppen a buszok egymásra futására érkezett panasz. Ennek a rendszernek köszönhetően pontosan látható lesz, ha egy jármű késve indul, ha kihagy egy megállót,  szükséges esetben a forgalomirányítás azonnal tud majd intézkedni – mondta.

Kriza Ákos hangsúlyozta, a Digitális Miskolc programot és a mostani közlekedési fejlesztést összekapcsolva, Miskolc nem csupán ledolgozza a korábbi hátrányát az „okos fejlesztések” tekintetében, de olyan szolgáltatásokat tud majd kínálni, amelyek más városokhoz képest is vonzóbbá tehetik.

 

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031