Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közmeghallgatás: előtérben a közbiztonság és a városüzemeltetésnews/784_0_t.jpgMiskolc város közgyűlése csütörtökön tartott közmeghallgatást a polgármesteri hivatal Közgyűlési Termében, melyen a települési képviselők, tisztségviselők, a polgármesteri hivatal főosztályvezetői, valamint az önkormányzati gazdasági társaságok vezetői vettek részt. Főképp városüzemeltetési és közrendhez kapcsolódó problémák, kérdések merültek fel a mostani közmeghallgatáson, melyen – az eddigiekhez hasonlóan – ezúttal is nagy volt az érdeklődés.

Kriza Ákos polgármester a közmeghallgatás kezdetén jelezte, az ilyen alkalmak célja, hogy az általános érdeklődésre számot tartó, közérdekű lakossági ügyekben elmondhassák hozzászólásaikat azok, akik kéréseiket, javaslataikat előzetesen eljuttatták Csiszár Miklós jegyzőhöz. A felvetett problémákra és a kérdésekre, amely esetben mód volt, azonnal válaszolt vagy maga a polgármester, vagy az illetékes főosztály, osztályvezető vagy cégvezető. Az eseményen jelen volt Bogyay Ferenc városi rendőrkapitány is, a rendőrséget érintő kérdésekben ő válaszolt a probléma felvetőjének.

„Egy komplex rendszer kialakítása van folyamatban”

Kriza Ákos polgármester a közmeghallgatás lezárását követően érdeklődésünkre úgy összegzett, hogy leginkább városüzemeltetési kérdések, illetve a közrendhez kapcsolódó problémák, kérdések merültek fel a mostani közmeghallgatáson, melyen – az eddigiekhez hasonlóan – ezúttal is nagy volt az érdeklődés.
– A Városgazda Kft. a városüzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseket kivizsgálja, és igyekszünk a felmerült problémákat a következő évi közgyűlések programjában elhelyezni, és megnézzük a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetet – mondta a polgármester.

Kriza Ákos a közbiztonság kérdésköre kapcsán kiemelte azt is, hogy a közrend fenntartásában együttműködik a rendőrség, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, valamint a polgárőrség, sőt a lakók közvetlen jelentkezését is kérik, hogy a lakóterületükön segítsék a közrend megtartását.
– Egy komplex rendszer kialakítása van folyamatban, amely a hatósági szervek összekapcsolását eredményezi, s ez a közrend fenntartását is sokkal stabilabbá fogja tenni a jövőben – hangsúlyozta végül Miskolc polgármestere.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031