Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tapolca: ma aláírták, karácsonyig megkezdődik a munka!news/783_0_t.jpgAláírták a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztése első ütemének kivitelezési szerződését csütörtökön, és a munka is megkezdődik még karácsony előtt. A több mint egymilliárd forintos beruházás keretében versenycélokra is alkalmas strandmedence épül lelátóval, kiszolgáló-épülettel és wellnessrészleggel – az ütemterv szerint jövő év június 30-áig.

Heteken belül elkezdődik a Miskolctapolcai Strandfürdő újjáépítése. A több mint egymilliárd forintos beruházás kivitelezését a közbeszerzési eljárás során a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte el. Kriza Ákos polgármester, Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója és Szabó László, az MVSI ügyvezetője december 5-én, csütörtökön, a városházán írta alá az építési szerződést.

– 2005-ben zárták be a strandot, ez nagyon rég volt. Most végre eljutottunk a kivitelezési szerződés aláírásig – kezdte az ez alkalomból szervezett tájékoztatót Kriza Ákos polgármester. – Ez már a második strand, amit megépíthetünk, és ez mindenféle szempontból örömteli esemény, hiszen megteremtődik az alapja annak is, hogy Miskolc ismét fürdőváros legyen.

 

[783_1_480.jpg] strand_tapolca_alairas_131205_ja_27.jpg
Elhangzott, az első ütemben egy 50 x 25 méteres medence épül meg, amely nemcsak strandolásra, hanem nemzetközi úszó- és vízilabdaversenyek megtartására is alkalmas lesz. Nyolcszáz néző befogadására alkalmas lelátó is készül. A régi fürdőépületek teljesen megújulnak, és nemcsak az öltőzőknek, de wellness-részlegnek, étteremnek is helyt adnak majd, ez utóbbiakat nemcsak a fürdő vendégei, de mindenki igénybe veheti. A fejlesztési koncepciónak ugyanis fontos eleme volt a nyitottság.

– Vannak, akik a régi hangulatot szeretnék újrateremteni, vannak, aki futurisztikus wellnessközpontot álmodtak Tapolcára. Mi összehangoltuk ezt a két elképzelést, és a régi hangulatot a XXI. századi minőséggel ötvöztük – hangsúlyozta a polgármester. Azt is elmondta: ezt több mint egy strandépítés, hiszen egyrészt a több látogatóval több más fejlesztést is gerjeszt majd az új turisztikai attrakció. Másrészt pedig eleve egyéb infrastrukturális fejlesztések is kísérik – például új sétányt alakítanak ki a Hejő-patak mentén –, hogy a Barabits sétánytól az Aradi sétányig, és tovább is egységes hangulatú, élvezetes, természetközeliségét megőrző, mégis napjaink minden igényét kielégítő Miskolctapolca fogadja a látogatókat.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031