Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
2014 a pozitív hírek éve lesz Miskolconnews/781_0_t.jpgTöbb fejlesztést is bejelentettek, elindítottak az utóbbi hetekben Miskolcon, ilyen a Takata beruházás, a Digitális Miskolc Program, vagy a kormány által támogatott stadionfejlesztés. Ezek kapcsán adott exkluzív interjút a MIKOM médiumainak Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

013 az áttörés éve, számos olyan fejlesztés elindult, amit nagyon vártak a Miskolciak, mondja Miskolc polgármestere. Az évek, évtizedek alatt a negatív folyamatok összeadódtak és 2010-ben csúcsosodtak, így világosan determinálódott az út, hogy merre kell elindulnia a város vezetésének. Tervezett folyamatok indultak el, a munkahelyteremtés, gazdaságfejlesztés, közbiztonság, élhető város fejlesztése mentén, amelyek 2013-ban kézzel fogható eredményhez vezettek.

A kormánnyal is több irányba indultak meg a tárgyalások, egyrészt az adósságállomány mentén, másrészt a gazdasági szerkezet átalakításáról. Mint Kriza Ákos megjegyezte, nem véletlenül mondta Orbán Viktor egy évvel ezelőtt, hogy a következő sikertörténet Miskolc lesz, mert hatalmas benne a potenciál.
Az adósságállomány első körös, hetven százalékos átvállalása levegővételt, a teljes átvállalás már a „nyugodt, biztos légzést”, a gazdasági fejlődés alapjait jelenti. A polgármester hozzátette, a Takata teljes kapacitáson kétmilliárd forintos bevételt jelent majd a városnak, ami lehetőségeket ad fejlesztésekre is. Miközben a cég minimum ezer munkahelyet teremt, a húszmilliárdos beruházás sokat jelent az építőiparnak, és ehhez jön még a beszállítói háttér, a szolgáltatások fejlődése, de érződik majd a GDP-n és a kutatás-fejlesztésen is. De a munkahelyteremtés kapcsán megjegyezte a közmunkaprogramot, melyben a télen is ötszázan vesznek részt, a Vodafone és a Bosch fejlesztését, a 112-es segélyhívó központ kiépítését is.Olyan várost kell építeni, amely a XXI. századnak megfelelő, ennek egy lépése az Okos Városok Program elindulása Miskolcon, a Digitális Miskolc Program, melynek kapcsán Kriza Ákos hangsúlyozta, nem csak a 17 ezer laptop használatba adásáról szól, hanem internetes, informatikai háttér, digitális terek, elektronikus ügyfélszolgálat kiépítéséről is. Az embereket be kell kapcsolni a digitális világba, és pontosan olyan miskolciakat szeretnének laptopokhoz juttatni, akiknek egyébként nem volna rá lehetősége, hogy ilyen eszközt vásároljanak maguknak.


De a digitális fejlesztés kapcsolódik a közbiztonság kérdéséhez is, ugyanis segít összekötni a közterületi kamerákat, az ezeket ellenőrző központot és az Önkormányzati Rendészetet is, egyszerűsítve és gyorsítva a hatékony fellépést. De a közbiztonság kapcsán fontos lépésnek nevezte a polgármester a közterületi járőrpárok elindítását, melyet a jövőben is fenntart az önkormányzat saját költségén. Ahogy idesorolta a fészekrakós lakások átvételét is, amely most a téli kilakoltatási moratórium miatt ugyan átmenetileg leállt, de tíz lakást már birtokba vett az önkormányzat, 27 üresen áll és ezek átvétele a tél folyamán megtörténhet, a többi esetén pedig megy tovább az eljárás és tavasszal néhány hét alatt megtörténhet a birtokba vételük.

Kriza Ákos megemlítette a sportfejlesztéseket a DVTK stadion, az MVSC Sporttelep kapcsán, melyhez kapcsolódik egy 350 millió forint értékű atlétikai beruházás az egyetemen, illetve a tapolcai fejlesztést, melyben szerepel a strand beruházása – ennek első lépése pedig egy ötven méteres versenymedence. De megfogalmazása szerint komplex, mini városközpontok alakulhatnak ki fejlesztések révén, ilyen például a Selyemréti Strandfürdő, Tiszai Pályaudvar közötti rész, a MÁV-telep szanálásával, az intermodális csomópont megépültével együtt, de ilyen a Diósgyőr-Lillafüred turisztikai fejlesztés is. A polgármester szerint 2014 nehéz év lehet a politikusoknak, hiszen három választás is lesz, de nem az a miskolciak számára, mert ez az év a pozitív hírekről fog városunkban szólni.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. December
HétHKSzeCSPSzoV
48      1
492345678
509101112131415
5116171819202122
5223242526272829
013031