Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kiválasztották a legszebb karácsonyi képeslapokatnews/777_0_t.jpgMiskolci gyerekek rajzaiból készül idén is az a karácsonyi üdvözlőlap, amelyet a város vezetői küldenek szét. A pályázati felhívásra idén több mint 300 kisiskolás ragadott ceruzát, ecsetet, hogy papírra álmodja, mit jelent számára a karácsony, s milyennek képzeli el a legszebb ünnepi képeslapot. A szakmai zsűri döntött, a legjobb öt munkát kiválasztották – s már készülnek is a képeslapok.

A Városháza idén is meghirdette pályázatát, amelyben gyerekeket kértek meg, készítsenek karácsonyi képeslapot a városvezetők számára.

A pályázatra több mint 300 alkotás érkezett, a szakmai zsűri pedig a legjobb ötöt választotta ki hétfőn délelőtt. A háromtagú grémium értékelte a kreativitást, de természetesen arra is odafigyeltek, hogy az alkotások képeslap formában hogyan festenek majd.

Homonna György festőművész, az Avasi Gimnázium tanára elmondta, öröm, hogy a felhívásra több mint 10 iskola, több mint háromszáz gyerek figyelt fel. Mint kiemelte, nagyon sajnálják azokat, akik ezúttal nem nyertek, de hozzátette, mindenki nagyon szép alkotást küldött be, így nem szabad feladni.

– Új technikák, kompozíciók is megjelentek idén. A hagyományos ceruzarajzok mellett érkeztek akvarell munkák, nyomatok és a sokszorosított grafika sem maradt ki, nagy örömünkre – mondta Homonna György, akit a döntésben Felvinczy Csongorné rajztanár és Barnáné Juhász Ildikó báb- és díszlettervező segített a zsűriben.

A festőművész, tanár kiemelte ezen túl, hogy két fő szempont alapján válogattak. Az egyik a képeslap formátumnak való megfelelés volt, de emellett az életkori sajátosságokat sem hagyták figyelmen kívül.

A legjobb öt munka így elindulhat a nyomdába, hogy üdvözlőlapként, Miskolc vezetőnek szavaival járja a világot.

Kriza Ákos polgármester a Horváth Fanni rajzából készült képeslapon, Kiss Gábor alpolgármester Zsákai Kincső alkotásán, Zsiga Marcell alpolgármester a Szénási Hanna által készített művön küld karácsonyi üdvözletet idén, Pfliegler Péter a Kun Emese rajzával illusztrált képeslapon, Csiszár Miklós jegyző pedig Miczi Mirella Luca alkotásával kíván boldog karácsonyt.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031