Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Miskolc győzött, és most már világosan látszik a jövő!”news/761_0_t.jpgMiskolc története fordulóponthoz érkezett a Takata beruházásával, jelentette ki Kriza Ákos polgármester a csütörtöki közgyűlésen, napirend előtti felszólalásában. Arról is szólt: a Takata, a Bosch, a mögöttük kialakuló bedolgozói, beszállítói háttér és az újraértelmezett szerepkörű Miskolci Egyetem lesz az új miskolci fejlődési pályaív emblematikus szereplője.

– A következő sikertörténet Miskolc lesz, sokkal több ott a potenciál, az életerő, mint amit eddig felszínre tudtunk hozni, jelentette ki jó egy esztendeje Magyarország miniszterelnöke – emlékeztetett Kriza Ákos polgármester, hozzátéve: Orbán Viktor a  múlt héten pénteken, a parlamentben már azt jelentette be: a Miskolcra települő Takata gyáré a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon a Mercedes Benzé óta.

A polgármester azt is elmondta, hogy Sebestyén László képviselő hétfőn azonnali kérdést intézett az elmúlt öt év legnagyobb zöldmezős beruházásáról az illetékes miniszterhez. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a következőket válaszolta: Az a sikertörténet, ami a kilencvenes esztendőkben Győrben és Székesfehérváron, a 2000-es években pedig Kecskeméten lejátszódott, ez a sikertörténet fog meggyőződése szerint megismétlődni a 2010-es években Miskolcon is.

– Miskolc, szeretett városunk története fordulóponthoz érkezett – jelentette ki Kriza Ákos. – Az 1980-as évek végére kiderült, hogy az az ipari potenciál, ipari szerkezet, ami ezt a várost jó száz esztendőn keresztül el- és fenntartotta, felélte tartalékait, válságba jutott. Keserves évek következtek. Nemcsak az iparban, hanem az emberek lelkében is. A rendszerváltoztatással járó felszabadultságot felemésztették a hétköznapok, a tömegessé vált létbizonytalanság. De a város, Miskolc, leginkább régi győztes és büszke önmagát kereste. Most azonban ennek a városnak a polgármesterként kimondhatom: a legutóbbi esztendők változásai a Takata beruházással, 2013 végére elérték azt a kritikus tömeget, aminek az eredménye nem lehet mást, mint hogy Miskolc fejlődése új pályára áll. Miskolc új fejlődési pályára állt!

A több mint húszmilliárd forintos Takata beruházás technológiája az új munkahelyek mellett egyedülállóan nagy és tömeges, kis- és középvállalatokból álló beszállítói háttér meglétét igényli, hívta fel a figyelmet a polgármester.
– A Takata és a Bosch, ez a két mamutvállalat, valamint a mögöttük kialakuló bedolgozói, beszállítói háttér és az újraértelmezett szerepkörű Miskolci Egyetem lesz az általam emlegetett új miskolci fejlődési pályaív emblematikus szereplője.

– Ahhoz, hogy idejussunk, várospolitikai fordulat kellett. A városvezetés és a kormány együtt gondolkodik – hangsúlyozta Kriza Ákos. – A japán cég alig négy hónap alatt döntött, pedig legalább egy év alatt szoktak meghozni egy ilyen volumenű döntést. Első körben tíz ország volt képben, ez leszűkült három ország három városára, majd Miskolc maradt a kalapban egy szomszédos ország fővárosával – ezt tudtuk megverni. Én csak azt kérdeztem, mennyire voltak elégedettek az itteni fogadtatással, és azt mondták ilyen korrekt tárgyaláson ilyen tárgyalási potenciált ritkán láttak, és gratuláltak ahhoz a csapathoz, amelyet a városháza és a holding kiállított. Büszke vagyok erre a csapatra, és remélem, a miskolciak is büszkék. Miskolc győzött, végre győzött, és most már világosan látszik a jövő! – zárta szavait Kriza Ákos.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. December
HétHKSzeCSPSzoV
48      1
492345678
509101112131415
5116171819202122
5223242526272829
013031