Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ezer munkahelyet teremt Miskolcon a japán Takata!news/753_0_t.jpgMiskolcra telepíti új légzsákgyártó kapacitását a Takata Corporation, a világ egyik vezető autóipari beszállító vállalata. A mintegy 68,3 millió euró, azaz több mint 20,5 milliárd forint értékű beruházás a Déli Ipari Park 25 hektáros területén valósul meg, és első lépésben 1000 embernek ad majd munkát Miskolcon. A hírt Orbán Viktor kormányfő és Stefan Stocker, a Takata elnöke jelentette be november 15-én, pénteken, Budapesten.

Stefan Stocker, a Takata európai elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: örömteli esemény számukra, hogy belépnek a magyar piacra, a Takata Safety Systems Hungary Kft. által.
¬ Mi arra koncentrálunk, hogy az autókban lévő eszközök segítségével minél inkább csökkentsük az esetleges balesetek következményeinek súlyosságát. De sokat kell még azért tenni, hogy teljes biztonságban autózhassunk, és a felhasználók is egyre igényesebbek. Ezért egyre fejlettebb rendszereket kell létrehoznunk, amelyek iránt növekedni fog az igény a következő években. Első magyarországi gyárunk létrehozásával ezt a növekvő igényt célozzuk meg – fogalmazott Stefan Stocker.

Elmondta, a cég komplett légzsákokat és légzsákalkatrészeket gyárt majd Miskolcon.
¬ Számítunk a képzett munkaerőre, és fontos szempont a számunkra az együttműködési lehetőség a Miskolci Egyetemmel. Ezzel a beruházással szeretnénk hozzájárulni a régió fejlesztéséhez is, és úgy látjuk, hogy minden érintett fél érdekelt ebben – zárta szavait a Takata elnöke.

¬ Stílszerűen úgy fogalmazhatnék, kapcsolják be a biztonsági öveket, mert a magyar gazdaság egy fokozattal feljebb kapcsolt! – kezdte szavait Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is elmondta, a Mercedes Kecskemétre települése óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon.

¬ Sok vita folyik arról, milyen jövő előtt áll Európa gazdasága, arról azonban nincs vita, hogy Közép-Európa kiemelkedő évtized előtt áll. Mi ezt eddig is tudtuk, de amíg a második ligában játszottunk, sok örömöt nem jelentett számunka. Vissza kellett kapaszkodnunk az élbolyba, és ez most, a 3. negyedévben megtörtént – jelentette ki a kormányfő.

[753_1_480.jpg] takata_bp_2_131115_ja_3.jpg

Orbán Viktor arról is szólt, hogy a növekvő gazdasági mutatók természetesen örömteliek, és jól mutatnak a sajtóban is, de elvont számok maradnak mindaddig, amíg nem fordítjuk le azokat a mindennapi élet nyelvére.
¬ Ilyen lefordítás például a rezsicsökkentés, a gyed extra, és ilyen ez a munkahelyteremtő beruházás is. Hiszen a növekedés csak akkor ér valamit, ha munkahely születik általa – szögezte le. – Ez a beruházás azt üzeni a régióban élőknek, hogy Miskolcnak és környékének van jövője. És azt üzeni nekünk, hogy jó irányba indult az egyetem fejlesztési terve, hiszen az összetalálkozik az ipari fejlesztésekkel.

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy a Takata Miskolcot válassza új beruházása székhelyéül – külön is kiemelte a városvezetés és az országgyűlési képviselők munkáját azért, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsák a cég letelepedéséhez.

¬ A japán együttműködés különösen értékes az ország számára, nemcsak a beruházások, de kultúrájuk miatt is. Ugyanis értékrendjük munka- és családközpontú – és mi is a munka alapú társadalom felépítéséért dolgozunk. Így ígérhetjük, a Takata jól fogja magát itt érezni. Nemcsak a beruházás megtérülésére van esélyük, hanem arra is, hogy hosszú távon berendezkedjenek, és a kutatás-fejlesztés is megjelenjen a gyárban.

Orbán Viktor végül az is elmondta, jövő héten Japánba utazik.
¬ A tárgyalásokon „kezdőrúgásnak” jó lesz ennek a beruházásnak a híre, és remélem, olyan megállapodásokat kötünk, amelyek révén egyre több japán beruházás létesülhet az országban – zárta szavait.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031