Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ismét az Avason járt a hivatalnews/749_0_t.jpgIsmét az avasi városrészt érintette a „Hivatal házhoz megy” című lakossági fórumsorozat. Az esemény fő témája ezúttal is a közlekedés volt, de szó esett ezen kívül a megkezdődött fészekbontásról, illetve egyéb, a városrészt érintő problémáról is.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere emlékeztetett, utoljára július elején volt hasonló lakossági fórum az Avason, s a mostanihoz hasonlóan akkor is a közlekedés volt a fő téma, azonban ezt megelőzően a fejlesztési lehetőségekről és az általános problémakörökről is szólt. Mint hangsúlyozta, 2010-ben közel 36 milliárd forintos adóssággal vették át Miskolcot, ami nem csupán a fejlesztést, fejlődést, de a napi működést is veszélyeztette.

 

– A kormány felismerte ez a problémát és két részletben, tavaly, előbb 25, majd most néhány hete a maradék több mint 10 milliárd forint adósságunkat is átvette. Ez a helyzet egy viszonylagos egyensúlyt tud teremteni, mely olyan alapot ad, ahonnan már el tudunk indulni, és építkezhetünk – hangsúlyozta a városvezető.
A város törekvéseit segíti az a tény is, hogy októberben kiemelt fejlesztési központtá nyilvánította Miskolcot a kormány, valamint az, hogy a város egy, a kis- és középvállalkozásokra alapozott fejlesztési koncepciót dolgoz ki, a kormány elképzeléseivel összhangban. 

[749_1_480.jpg] hivatal_hazhozmegy_131107ml_07.jpg

 

– Emellett a munkahelyteremtésben is eredményeket értünk el. 2010-ben úgy vettük át ezt a várost, hogy 12 ezernél is több ember volt munka nélkül. Jelenleg ez a szám 10000 fő alatt van, azonban a folyamat nem állhat le, mi azon dolgozunk, hogy a miskolciak ne érezzék úgy, hogy a munkahelyek hiánya a legnagyobb probléma Miskolcon, vagyis munkahelyeket kell létrehoznunk – mondta Kriza Ákos. A polgármester ismertette az eddigi eredményeket is, mint mondta, Bosch további 280, a 112 segélyhívó központ 450, vagy a Vodafone további 240 főt fog felvenni, és a folyamat természetesen folytatódik. 
A városvezető szólt az Avas gondjairól is, így a fészekrakók okozta problémahalmazról is.
– Az elmúlt években is folyamatosan dolgoztunk a problémán, jelenleg már 10 lakást vettünk át, egynek már megkezdődött a felújítása, és ez a folyamat rövidesen megkezdődik a többiben is – mondta Kriza Ákos hozzátéve, hogy a kilakoltatási moratóriumig további lakásokat kívánnak kiüríteni annak időtartama alatt pedig a jogi procedúra folyamatosan zajlik majd, így tavasszal napi 10 lakás visszavételével számolnak. 
Mint mondta, sokan kérik, várják a panelházak felújítását is, mely hamarosan egy, a Szilvás utca egy részét érintő szociális város-rehabilitációs program keretein belül folytatódhat, ezt szeretnék később kiterjeszteni az Avas más területeire is. 
A közlekedésről szólva kiemelte, egy olyan nagy városrésznek, mint az Avasnak, megfelelő kapcsolattal kell rendelkeznie a belvárossal, ezért nagyon fontos az, hogy a Hideg soron megindulhasson a buszközlekedés. 
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031