Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közlemény - A csecsemőhalálok politikai vámszedői - Miskolc megvédi orvosait! news/735_0_t.jpgAz MSZP és Kökény Mihály a miskolci csecsemőhalálok politikai vámszedőjének állt! Ezt sem erkölcsileg, sem morálisan nem fogadhatja el egyetlen lojálisan gondolkodó ember sem! Miskolci orvosként és polgármesterként elítélem és visszautasítom a miskolci egészségügyi társadalmat ért MSZP-s agresszív támadást, s egyben kérem a miskolci szocialistákat, hogy nyilatkozzanak: egyetértenek-e Kökény Mihállyal abban, hogy a miskolci egészségügyi dolgozók nem végzik rendesen a munkájukat?!

A miskolci megyei kórházban történt csecsemőhalálok kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett augusztusi vizsgálat múlt héten, megnyugtató módon, lezárult. Kiderült, hogy a miskolci orvosok és ápolók a szakma minden szabályát és protokollját betartva végezték munkájukat, amelytől teljesen független okok vezettek a sajnálatos halálesetekhez.

Az MSZP-nek, és annak már feledésbe merült egykori miniszterének viszont, semmi sem drága.

Egyszerre támadt rá agresszívan a miskolci orvos- és ápoló társadalomra és a vizsgálatot kezdeményező miniszterelnökre. Teszi ezt az a Kökény Mihály, akinek minisztersége idején miniszterelnöke egyetlen esetben sem kezdeményezett kivizsgálást az egészségügy területén, pedig kivizsgálandó eset akadt bőven Kökény Mihály minisztersége idején is.

 

Elsősorban orvosként, másodsorban polgármesterként,  harmadrészt pedig egyszerű miskolci polgárként, visszautasítom Kökény Mihály és az MSZP durva támadását a miskolci egészségügyi dolgozók ellen.

Minden szakmaiságot nélkülözve megkérdőjelezni egy közel három hónapos vizsgálat eredményét, erkölcstelen dolog.

De a legerkölcstelenebb, hogy az MSZP csecsemőhalálokból akar politikai hasznot húzni.

Visszautasítom, elítélem és mélyen megvetem azokat, akik minden kegyeleti, orvosetikai és egyszerű erkölcsi normát áthágva csak a maguk politikai hasznát lesik, még csecsemőhalálok esetén is.

 

Dr. Kriza Ákos

Miskolc Megyei Jogú

Város polgármestere


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031