Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közgyűlés - Napirend előttnews/729_0_t.jpgKriza Ákos a közgyűlés kezdése előtt bejelentette: megkezdték a fészekbontást. A Szilvás utcán az első visszavett lakás takarítását kezdték el a múlt héten, amellyel a rendszerváltás utáni legnagyobb kudarcra tesznek pontot. Azóta még két lakást kaptak meg, amelyek még rosszabb állapotban voltak, mint az első.

Folytatják ezt a munkát december 1-jéig, a kilakoltatási moratóriumig várhatóan 25-30 lakást vesznek át a végrehajtóktól, és ezeket a Start Közmunkaprogramban tudják felújítani - így nem kerül semmibe a miskolciaknak. Értéknövelt lakásként tudják átadni majd olyan városi polgárnak, aki betartja az együttélés szabályait. Megemlítette, hogy két, a szocialista frakcióban ülő képviselő is megjelent a fészekbontáson, egyikük beállt dolgozni is, ami örvendetes, minden együttműködést szívesen fogadnak. Folytatódik ez a munka, hangsúlyozta a polgármester, aki bízik benne, hogy jövőre minden fészekrakós lakás az önkormányzathoz kerül majd.

Arról is szólt, hogy sokan az eszközkezelővel riogatják a miskolciakat, "szerencsére a legtöbben azt se tudják, mi az, és nem félnek tőle", fogalmazott Kriza Ákos.
- Az eszközkezelő azért jött létre, hogy a devizahiteleseken segítsen, nem azért, hogy az együttélés szabályait be nem tartókat ott tartsa az adóssággal terhelt lakásban - mondta, hozzátéve: folyamatosan kapcsolatban vannak az eszközkezelővel és vigyáznak arra, hogy a békés lakókörnyezetek továbbra is azok maradjanak. Fontos lépés, hogy a biztonságos és élhető városért megtesznek mindent, amit lehet.
- Szemét van, seprő is, takarítsunk, képviselőtársaim! – tette hozzá.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a városban koszorúzással egybekötött megemlékezéseket tartanak október 23-án. Elmondta, a kassaiak meghívására pedig a Kassa Maratonon a miskolci önkormányzat váltója is részt vett, ötödikként értek célba, ezért gratulált a csapat tagjainak.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031