Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Új helyen az önkormányzati rendészetnews/716_0_t.jpgÚj épületbe költözött a Miskolci Önkormányzati Rendészet, melynek ünnepélyes átadását kedden délután tartották. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Vincze Csaba, a rendészet vezetője is a közbiztonság megerősítésének fontosságát hangsúlyozta a szalag átvágása előtt.

Az Ifjúsági és Szabadidő Ház mögötti épületet teljesen felújították és átalakították belülről, hogy helyet kaphasson a Miskolci Önkormányzati Rendészet és a MIREND-Sec Kft. a közgyűlés által alapított vagyonvédelmi cég.

Kriza Ákos elmondta, a biztonságos város volt a mottója annak a munkának, amelyet elkezdtek 2010-ben, és amelynek még nem értek a végére, hiszen a végleges cél, hogy minden miskolci biztonságban érezhesse magát. Ennek a célnak az eléréséhez először növelték a közterület-felügyelők számát, elindultak az összehangolt ellenőrzések a város minden pontján. A polgármester hangsúlyozta, ennek megvannak a kézzelfogható, állampolgárok által is látható jelei, eredményei. Sikerült elköltözésre bírni olyan beilleszkedni képtelen, renitens elemeket, akik megkeserítették a környezetükben lakók életét.

[716_1_480.jpg] rendeszet_uj_epulet_131001_ja_1.jpg

Ezután a közterületi, rendőrökkel vegyes járőrpárosok elindítása következett, a külterületek biztonsága érdekében mezőőrök álltak szolgálatba. Megalakították az önkormányzati rendészetet, és fontos lépés, hogy kulturált épületbe költözhetnek most. Diszpécserszolgálat, fogadótér, konferenciaterem is van az épületben. Dolgoznak az egységes kommunikációs rendszer kiépítésén is, ennek érdekében a város beadott egy informatikai pályázatot is. Hozzátette azt is, a belügyminisztérium a rendőrségen keresztül nagy erőfeszítéseket tesz a közbiztonság érdekében. Reményét fejezte ki, hogy a polgárőrök is egyre jobban betudnak majd kapcsolódni ebbe a munkába.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031