Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Régi fényében pompázik a lillafüredi függőkertnews/714_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között átadták szombat délután a mintegy 265 millió forintból, a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztés részeként megújult lillafüredi függőkertet. Az ünnepi köszöntőket követően a szobrászat teraszán felavatták Herman Ottó szobrát is, majd a teraszok tematikájának megfelelően koncertek, felolvasások, játszóház este pedig fényfestés várta azt a tömeget, mely kíváncsi volt a megújult függőkert első napjára.

Ismeretes, a  miskolci önkormányzat az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán a komplex fejlesztésre több mint kétmilliárd forint támogatást nyert el, a jelenleg is tartó projektben a lillafüredi függőkert felújítása mellett a diósgyőri vár fejlesztése is szerepel. A lillafüredi látványosság felújítása tavasszal kezdődött, és a munkák során a teljes terület megújult. A látványosság minden egyes teraszrésze új tartalmat kapott, a vízesést új kilátópontokról lehet megtekinteni: kialakították a fiatalság és találkozások, a vízesés, a virágok, a zene, a költészet, a szobrászat teraszát, és az Anna-kilátót.

A függőkertben már a hivatalos megnyitót megelőzően családok, fiatal párok, kicsik és nagyok várták a programokat – rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy hogyan született újjá az ország legmagasabb vízesésének és a Palotaszálló közvetlen környezete.

[714_1_480.jpg] fuggokert_atado_130928ml_20.jpg

A megújult függőkertet Sebestyén László országgyűlési képviselő, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kovács László, területi önkormányzati képviselő adta át.Kriza Ákos, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen lett a hónapokig lezárt, teljesen megújult függőkert.
– Lillafüreden állva most újból a boldog békeidőket tudjuk megidézni. Ezek a teraszok, ez a gyönyörű táj, amely innen a szemünk elé tárul, az a nyugalom, amit mindez áraszt, egykoron költőket, képzőművészeket, filmrendezőket ihletett meg és bár hosszú ideig pusztult, most újból visszanyerte eredeti pompáját, bízom benne, hogy ismét sokan találnak itt nyugalmat, békét – mondta Kriza Ákos.

A polgármester hangsúlyozta, a 2.4 milliárd forint összértékű projekt, mely során nem csupán a függőkertek, a diósgyőri vár és környezete is megújul, tervezése sokkal korábbra nyúlik vissza, megvalósítása pedig ciklusokon átívelő munka volt, és azzal nem csupán Miskolc, de az egész Észak-Magyarországi régió is gazdagodott.
–  Véleményem szerint régiónkban van a legtöbb látnivaló az egész országban. Elég csak a Bükkre, természeti adottságainkra, borvidékeinkre, fürdőinkre és egyéb turisztikai értékeinkre gondolni. A függőkert felújításával, a diósgyőri vár megújulásával, a lovagi tornák terének és a vásártérnek felépülésével, nem csupán Miskolc, de egész régiónk újabb látnivalókkal gazdagodik – mondta Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031