Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Rezsidíjat csökkent Miskolc is!news/712_0_t.jpgTovább csökkennek a magyar családok terhei – az év eleji 10 százalékos rezsicsökkentést rövidesen újabb, 11.1 százalékos mérséklés követi. A rezsicsökkentéshez a miskolci önkormányzat is követi, az önkormányzati lakások bérlői – akik korábban az intézkedésből kimaradtak – is kevesebbet fizethetnek a központi fűtésért és a melegvízért – jelentette be csütörtökön Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, valamint Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselő.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy Miskolc hogyan csatlakozik a rezsicsökkentési akcióhoz.
– A lakossági fogyasztóknál automatikusan, egyértelműen jelentkezett a 10 százalékos csökkenés. Ugyanakkor vannak olyan fogyasztók, akik a jog erejénél fogva nem tudták ezt igénybe venni. Ilyen a MIK Zrt. is, mely a gázt a jogi szabályok miatt piaci áron köteles beszerezni, így mivel nem esett bele a rezsicsökkentés kedvezményezettjeinek körébe, maga sem tudta azt érvényesíteni a lakossági fogyasztók felé – kezdte a polgármester.

Mint mondta, a város vezetése ezért megvizsgálta annak lehetőségét, hogy az önkormányzati lakásoknál hogyan lehet megvalósítani a rezsi csökkentését.
– A MIHŐ segítségével 10 százalékkal kedvezőbb áron sikerült beszerezni a MIK Zrt. számára a gázt, és úgy döntöttünk, hogy ezt a bevételt nem a nyereség növelésére, hanem a bérlőink számára, a rezsidíj csökkentésére fordítjuk. Így tehát megvalósítjuk bérlőink számára is az általános fogyasztói rezsidíj csökkentést – mondta.

– A közgyűlés azt fogadta el, hogy a központi fűtés melegvíz szolgáltatási díjai – az alapdíj kivételével – 10 százalékkal csökkennek október elsejétől. Miskolcon ez 317 lakást, vagyis ennyi családot érint – tette hozzá Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031