Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Hitet, erőt, közösséget ad – tanévet nyitott a roma szakkollégiumnews/710_0_t.jpgMiskolcon tartotta országos tanévnyitó ünnepségét a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat szerdán. Az eseményen Kriza Ákos polgármester köszöntőjében kiemelte, „Miskolcnak szüksége van a roma értelmiségre”, Kovács Zoltán államtitkár pedig szintén méltatta a szakkollégiumokban folyó munkát, és biztosított mindenkit arról, hogy a kormány a továbbiakban is támogatja a szakkollégiumokat.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntő beszédében elmondta, nagy öröm számára, hogy egy olyan közösségben lehet jelen a megnyitó alkalmával, amely 2 évvel ezelőtt „a különbözőségek tiszteletére építette alapjait”. A görögkatolikus egyház felzárkóztatást segítő szolgálatával egy olyan szakmai és emberi közösség jött létre Miskolcon, amely rendkívül érzékeny és nyitott a cigányság társadalmi problémáira, s amely példamutató jövőképet is fel tud mutatni a fiatalok számára – tette hozzá a polgármester.
– Fontos azonban, hogy ne csak saját maguk számára gyarapítsák tudásukat, hanem adják is át azt másoknak, adják át azoknak a cigány és nem cigány embereknek, akik a felemelkedés útját választják – szólt az ünnepélyes megnyitón jelen lévő szakkollégiumi hallgatókhoz Kriza Ákos.

[710_1_480.jpg] roma_szakkollegium_130925_ja_39.jpg

Elmondta, azért fontos, hogy Miskolcon van az évnyitó, mert a város nemcsak a cigány-magyar együttélés, hanem a társadalom egyéb rétegeiben is súlyos problémákat örökölt.
– Szembesülnünk kell a mélyszegénység okozta konfliktusokkal, az erőszak különböző formáival, és az utóbbi időben a városba nagy számban betelepülő, jólétet kereső, de azt nem találó emberek lehetetlen helyzetével is. Úgy gondolom, csak a jó szándék által vezérelve találjuk meg azokat a lehetőségeket, melyekkel jobbá tehetjük a várost, és a benne élők hétköznapjait – mondta.

Miskolc polgármestere kiemelte, a legnagyobb segítség a munkához való jutás lehetőségének biztosítása. Ennek kapcsán Kriza Ákos szólt a közmunkaprogram sikeréről, de más, a városban elindított programról is a foglalkoztatás kapcsán. A szakkollégiumra visszatérve hangsúlyozta, működésének megkezdése fontos mérföldkő volt a társadalmi feszültségek oldásában.
Miskolcon nagy szükség van a roma értelmiségre, szükség van arra, hogy közösségeiben példát mutasson, a többségi társadalom felé pedig kapocs legyen – emelte ki végül Kriza Ákos polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031