Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Akik legyőzték a balszerencsét – borsodi legények a gátonnews/707_0_t.jpgBorsodiak a gáton címmel rendezett kiállítást Miskolc vezetése és a megyei kormányhivatal. Az interaktív fotódokumentációs tárlatot a Miskolci Galéria Rákóczi-házában nyitották meg, pénteken délután. A falakon egy árvíz képei, s Cicero gondolata hirdeti: A balszerencsét nem siratni, hanem legyőzni kell.

Példaértékű összefogás történt Magyarországon, nyár elején, amikor a Duna kilépett medréből. A védekezés során nem csupán az érintettek álltak helyt, hanem a borsodiak, miskolciak is ott voltak a gátakon – a helyi szervezetek fotódokumentációiból nyílt kiállítás a Miskolci Galéria központi épületében.

A Rákóczi-házban rendezett tárlatot Demeter Ervin kormánymegbízott és Kriza Ákos Miskolc polgármestere nyitotta meg – aki köszönetet mondott a példaértékű munkáért.


Demeter Ervin köszöntőjében kiemelte, elsőként a Bükki Mentőcsoport vonult az árvíz sújtotta helyszínekre, majd a megye több szervezete és önkéntesek is segítettek a bajba jutottakon.
– Ezúttal nem hozzánk kellett jönni segíteni, hanem abban a helyzetben voltunk, hogy mi bizonyíthattuk: segítünk, ha baj van. Önkéntesek, hivatásosok vonultak Borsodból a gátakra. Olyan spirituális erő volt akkor, ott a levegőben, aminek utóélete is van. Fotókiállításnak indult a mai tárlat ötlete, de tárgyak is érkeztek. A borsodiak derekasan helyt álltak a gátakon, s ezúttal kreativitásukat is bizonyították. Ezek az emberek legyőzték a balszerencsét – hangsúlyozta Demeter Ervin.

[707_1_300.jpg] arvizi_fotokiallitas_130920ml_40.jpg

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta, az idei árvízi védekezés abszolút sikeres volt, ami fontos, hiszen ritka, hogy áradás idején ne legyenek áldozatok, s nagy anyagi kár.
– Idén kevés kárt okozott az árvíz. Ez köszönhető annak, hogy nyugodt, céltudatos, határozott védekezés volt. Ezt mutatják a képek is. Nem a pánik lett úrrá az embereken, hanem a nyugodt, határozott cselekvés. Ebből példát kell vennünk. Levonhatjuk a tanulságot – hangsúlyozta a polgármester, de Kriza Ákos hozzátette azt is, hogy az árvíz tanulságát át kell ültetni a mindennapokba. „Minden nap céltudatosan, higgadtan kell előre haladni. Ha így teszünk, komoly eredményeket érhetünk el, ez a tárlat üzenete számomra” – mondta.

A miskolci legények Leányfalun és környékén voltak a gáton. Mint elhangzott, a bajra Miskolc gyorsan reagált, s elsők között érkeztek a védekezésben segíteni.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031