Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Talpra állhat a miskolci tejipar – sikeresek az első tárgyalások!news/706_0_t.jpgMegkezdődtek a tárgyalások csütörtökön a piaci szereplők és Miskolc önkormányzata között a helyi tejipar működőképességének visszaállítása érdekében. A sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a MIVÍZ visszaállította a bérüzem működéséhez szükséges ivóvíz-szolgáltatást a miskolci tejiparnál – közölte Koczák Szilvia, a miskolci városháza sajtószóvivője.

– Kriza Ákos polgármester és az érintett felek megállapodtak abban, hogy elsődleges cél a tejipari vállaltnál dolgozó mintegy száz fő foglalkoztatott munkahelyének megmentése, illetve az üzem termelésének újraindítása – írja a városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozza, a polgármesteri hivatal megkezdte az üzleti koncepció kidolgozását annak érdekében, hogy önkormányzati gazdasági részvétellel, tehát állami szerepvállalással megakadályozzák a miskolci tejipar végleges tönkretételét.
– Egyetértés van abban, hogy Miskolc városa nem engedheti meg, hogy az évtizedes múlttal rendelkező tejipar megsemmisüljön, mint ahogyan azt sem, hogy a beszállítói kör, a szolgáltatók ne legyenek kifizetve, éppúgy, mint azt, hogy a helyi fogyasztók, különös tekintettel az oktatási intézményekre ne kapják meg napi szinten a friss tejtermékeket – hangsúlyozza a közlemény.

Ennek a tárgyalásnak köszönhetően, a mai napon a MIVÍZ Kft. a bérüzem működéséhez szükséges ivóvíz-szolgáltatást visszaállította a miskolci tejiparnál.A Miskolc tulajdonában álló vízszolgáltató – mint ismert – hétfőn zárta ki a szolgáltatásból a tejipari vállalatot a közvagyont súlyosan veszélyeztető közműtartozás miatt.

Kriza Ákos, polgármester szerdán tartott tájékoztatót a miskolci tejipar telephelye előtt, ahol bejelentette, Miskolc megmenti a helyi tejipart, ennek érdekében a Miskolci Agrokultúra Kft. bevonásával az önkormányzat létrehozott egy szakértői csapatot, és felvették a kapcsolatot a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériummal is.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031