Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Imponáló dinamika – új munkahelyek, duális képzés a Bosch-nálnews/705_0_t.jpgTöbb mint 1000 új munkahely és 35 milliárd forint beruházás a miskolci gyáralapítás óta – és most újabb 80 új munkahelyet teremtő, 1,5 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű projektről számoltak be a Bosch vezetői szerdán. Az eseményen jelen volt Cséfalvay Zoltán államtitkár is, aki bejelentette, a duális szakképzésre 50 milliárd forint juthat 2014-20. között az Európai Uniós támogatásokból.

Gyárlátogatáson mutatták be a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2009. óta megvalósult beruházásainak eredményeit, valamint a tavaly ősszel elindított duális képzés újabb mérföldkövét jelentő tanulószigetet. Az eseményen részt vett Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a cég részéről pedig Max Nietzsche ügyvezető igazgató és Uwe Mang gazdasági igazgató. Jelen volt továbbá Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselő, Pfliegler Péter alpolgármester, valamint önkormányzati képviselők, városi cég- és intézményvezetők.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntőjében elmondta, a cég meghatározó szereplő a város munkaerőpiacán, és mint ilyen, nemcsak a gazdaság fejlődését segíti elő, hanem sokak számára nyújt biztos megélhetést is. Hozzátette, a cégcsoport hosszú távú letelepedése Miskolcon válasz a kétkedőknek is, hogy az innovációs iparra lehet és kell is építeni ebben a térségben.
[705_1_480.jpg] bosch_130919_ja_88.jpg
– A város is ezekre az alapokra építi fel jövőjét, fontos húzóágazatnak megjelölve a technológiai innovációt, a kutatást és a fejlesztést – emelte ki a polgármester, aki szólt a Miskolci Egyetemen folyó mérnökképzés fontosságáról is. Kriza Ákos elmondta, a városvezetés politikája pedig az, hogy beruházás-ösztönzéssel minél több magas szintű tudással rendelkező munkavállalónak biztosítson munkát és biztos jövőt.
– Miskolc hosszú távú stratégiai partnere a Bosch. Közösen dolgozzuk ki a térség gazdasági fejlesztési tervét, az innováció beemelését az iparba, s mindazokat a városfejlesztési kérdéseket, amelyeket egy nagy cég és a város együtt tud végrehajtani. A cég 2009 óta fokozott dinamikával teremtett munkahelyeket Miskolcon, azóta megduplázta a munkavállalói számát. Csak az idén is már 200-zal növelte a dolgozók számát, most pedig újabb 80-nal. Úgy gondolom, ez a dinamika imponáló, és természetesen vannak terveink a jövőre nézve is az együttműködésben és a munkahelyteremtésben – tette hozzá Miskolc polgármestere.
Folytatás a minap.hu oldalon >>>
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031